Veszély! iPhone-osok titkos adataira vadászik a vírus

2009. november 24. 13:02

Új, iPhone telefonokra írt vírus terjedésére figyelmeztetnek biztonsági szakemberek: a rendkívül veszélyes program hozzáférhet a felhasználók titkos banki adataihoz.

Az F-Secure, a világ egyik legismertebb számítástechnikai biztonsági cégének közleménye szerint olyan új vírus terjed, amely az iPhone felhasználók adatait -például online banki belépőkódjait- próbálja megszerezni. A komoly veszélyt jelentő program a hírek szerint csak a "feltört" telefonokat veszélyezteti, azaz azokat a készülékeket, amelyekben egyes technikai elemek (illegális) kiiktatásával lehetővé tették, hogy a gyártó Apple cég által nem engedélyezett szoftverek is fussanak rajta. 

A vírus több hálózaton is terjed világszerte: egyelőre leginkább a holland iPhone tulajdonosoknak van félnivalójuk, de a kártékony program -elsősorban a nyilvános wi-fi-ket használva- viszonylag gyorsan mozog egyik telefonról a másikra.

Az F-Secure biztonsági szakértői szerint az új iPhone vírust egyértelműen pénzügyi csalási szándékkal hozták létre. A kártevő működési elve szerint amikor a felhasználó telefonjával bejelentkezik netbankjába, a szoftver egy hamis bejelentkezési lapra irányítja át, ahol gyakorlatilag ellopja a titkos bejelentkezési adatokat. Ezen adatok birtokában pedig a csalók hozzáférhetnek a felhasználó netbanki adatlapjához, és azon akár tranzakciókat is végrehajthatnak.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?