Veszély! iPhone-osok titkos adataira vadászik a vírus

2009. november 24. 13:02

Új, iPhone telefonokra írt vírus terjedésére figyelmeztetnek biztonsági szakemberek: a rendkívül veszélyes program hozzáférhet a felhasználók titkos banki adataihoz.

Az F-Secure, a világ egyik legismertebb számítástechnikai biztonsági cégének közleménye szerint olyan új vírus terjed, amely az iPhone felhasználók adatait -például online banki belépőkódjait- próbálja megszerezni. A komoly veszélyt jelentő program a hírek szerint csak a "feltört" telefonokat veszélyezteti, azaz azokat a készülékeket, amelyekben egyes technikai elemek (illegális) kiiktatásával lehetővé tették, hogy a gyártó Apple cég által nem engedélyezett szoftverek is fussanak rajta. 

A vírus több hálózaton is terjed világszerte: egyelőre leginkább a holland iPhone tulajdonosoknak van félnivalójuk, de a kártékony program -elsősorban a nyilvános wi-fi-ket használva- viszonylag gyorsan mozog egyik telefonról a másikra.

Az F-Secure biztonsági szakértői szerint az új iPhone vírust egyértelműen pénzügyi csalási szándékkal hozták létre. A kártevő működési elve szerint amikor a felhasználó telefonjával bejelentkezik netbankjába, a szoftver egy hamis bejelentkezési lapra irányítja át, ahol gyakorlatilag ellopja a titkos bejelentkezési adatokat. Ezen adatok birtokában pedig a csalók hozzáférhetnek a felhasználó netbanki adatlapjához, és azon akár tranzakciókat is végrehajthatnak.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 16. vasárnap
Jusztin
24. hét
Június 16.
Apák napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 15. 19:20
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem