26 °C Budapest

Meghúzott nadrágszíj a nyugdíjbiztosítónál: még az áramot is lekapcsolták

Pénzcentrum
2010. február 3. 05:20

A költséghatékonyság javítása érdekében szerfeletti takarékoskodásba kezdett tavaly az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és intézményei. Az eszement fénymásolás helyett szkennert kezdtek használni, a lapok mindkét oldalára nyomtatnak, hétvégeken, valamint munkaszüneti napokon pedig áramtalanították az épületekben található gépeket és berendezéseket.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) 2009-es költségvetésére 5 825 600 000 forintot hagytak jóvá. A keret az ONYF működéséhez szükséges előirányzatokon túl tartalmazta az igazgatási szervek (regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságok és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság) egészének beruházási, fejlesztési és az informatikai rendszerek üzemeltetési kiadásait is.

A szigorú működési feltételekre tekintettel az ONYF  a korábbi években is hozott már hatékony intézkedéseket a gazdálkodás területén, ennek köszönhetően a csökkenő összegű források ellenére sem volt fennakadás az alapfeladatok ellátásában. A gazdálkodás felülvizsgálatának keretében kialakították a belső kontrollrendszert, valamint a folyamatokba épített előzetes, utólagos és vezetői ellenőrzést.

Hogy bánnak a bankok a nyugdíjasokkal? Tálcán kínálunk 1,68 millió ügyfelet

A nyugdíjbiztosítási főigazgatóság engedélyezett létszáma 295 fő volt 2009-ben, a feladatok ellátásához szükséges további munkaerő biztosítására 6 fő ösztöndíjast foglalkoztattak (kihasználva az ösztöndíjas foglalkoztatásból eredő munkáltatói kedvezményeket).

A személyi juttatásokra előirányzott keret felhasználása során csak azok kerültek tanfolyami beiskolázásra, akiknek a képzése az adott évben esedékes volt. Az 1-2 napos, külső intézmények által szervezett szakmai továbbképzéseken történő részvétel csak indokolt esetben került engedélyezésre. Jelentős létszámot érintő témakörben (pl.: adó változások) helyszíni konzultációt szerveztek, de a köztisztviselők a legtöbb esetben csak ingyenesen elérhető konzultációkon vehettek részt.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

2009. év végén az évközi felmérés eredményeként 269 db nyomtató beszerzése történt meg. Ennek eredményeként az ágazatban 2010-ben további 800 db egyedi, csoportos és hálózati nyomtatásra nem alkalmas, elöregedett nyomtató eszköz selejtezése történhet meg.

Évek óta zavartalanul működik a Központi Archívum, a 45 ezer irat-folyóméter tárolókapacitás üzemeltetését 2 fő látja el. 2009-ben kétezer irat-folyóméter anyag befogadása történt meg, ami 500 m2 irattári kapacitás felszabadítását eredményezte, ezzel éves szinten 7-9 millió forint irattári bérleti díj kiváltását tette lehetővé.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 21. hétfő
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 20. 16:08