33 °C Budapest

Meghúzott nadrágszíj a nyugdíjbiztosítónál: még az áramot is lekapcsolták

Pénzcentrum
2010. február 3. 05:20

A költséghatékonyság javítása érdekében szerfeletti takarékoskodásba kezdett tavaly az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és intézményei. Az eszement fénymásolás helyett szkennert kezdtek használni, a lapok mindkét oldalára nyomtatnak, hétvégeken, valamint munkaszüneti napokon pedig áramtalanították az épületekben található gépeket és berendezéseket.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) 2009-es költségvetésére 5 825 600 000 forintot hagytak jóvá. A keret az ONYF működéséhez szükséges előirányzatokon túl tartalmazta az igazgatási szervek (regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságok és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság) egészének beruházási, fejlesztési és az informatikai rendszerek üzemeltetési kiadásait is.

A szigorú működési feltételekre tekintettel az ONYF  a korábbi években is hozott már hatékony intézkedéseket a gazdálkodás területén, ennek köszönhetően a csökkenő összegű források ellenére sem volt fennakadás az alapfeladatok ellátásában. A gazdálkodás felülvizsgálatának keretében kialakították a belső kontrollrendszert, valamint a folyamatokba épített előzetes, utólagos és vezetői ellenőrzést.

Hogy bánnak a bankok a nyugdíjasokkal? Tálcán kínálunk 1,68 millió ügyfelet

A nyugdíjbiztosítási főigazgatóság engedélyezett létszáma 295 fő volt 2009-ben, a feladatok ellátásához szükséges további munkaerő biztosítására 6 fő ösztöndíjast foglalkoztattak (kihasználva az ösztöndíjas foglalkoztatásból eredő munkáltatói kedvezményeket).

A személyi juttatásokra előirányzott keret felhasználása során csak azok kerültek tanfolyami beiskolázásra, akiknek a képzése az adott évben esedékes volt. Az 1-2 napos, külső intézmények által szervezett szakmai továbbképzéseken történő részvétel csak indokolt esetben került engedélyezésre. Jelentős létszámot érintő témakörben (pl.: adó változások) helyszíni konzultációt szerveztek, de a köztisztviselők a legtöbb esetben csak ingyenesen elérhető konzultációkon vehettek részt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

2009. év végén az évközi felmérés eredményeként 269 db nyomtató beszerzése történt meg. Ennek eredményeként az ágazatban 2010-ben további 800 db egyedi, csoportos és hálózati nyomtatásra nem alkalmas, elöregedett nyomtató eszköz selejtezése történhet meg.

Évek óta zavartalanul működik a Központi Archívum, a 45 ezer irat-folyóméter tárolókapacitás üzemeltetését 2 fő látja el. 2009-ben kétezer irat-folyóméter anyag befogadása történt meg, ami 500 m2 irattári kapacitás felszabadítását eredményezte, ezzel éves szinten 7-9 millió forint irattári bérleti díj kiváltását tette lehetővé.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Elképesztő, mire szórják a magyarok a pénzt: úgy vesszük ezeket, mint a cukrot

Akár esküvő, akár születésnap, a magyarok imádnak ajándékozni. Ajándékot pedig egyre többen online vásárolnának.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 1. péntek
Tihamér, Annamária
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?