EURÓ: februártól ennyi kamatot adnak a bankok! Friss összehasonlító táblázat

Pénzcentrum
2010. február 2. 05:40

Hogyan alakult az euró árfolyama az elmúlt negyedévben? Egy euróért jelenleg csak pár forinttal kell kevesebbet adni, mint három hónappal ezelőtt, ennek ellenére - az időközben tapasztalt kilengések láttán - mégsem nevezhető stabilnak az árfolyam. A Pénzcentrum a magyarországi pénzintézetek deviza lekötési lehetőségeit szedte egy csokorba annak érdekében, hogy segítsünk a deviza megtakarítással rendelkező olvasóknak a legjobb lekötési lehetőség kiválasztásában.

"A forint a december közepéig tartó egyhónapos időszak alatt leértékelődési nyomást szenvedett el, főként a dubaji adósságproblémák fertőző hatása miatt. A befektetők karácsonyhoz közeledve megnyugodtak és a magasabb kockázatúnak tartott görög államcsőd kapcsán már nem billent meg a forint, megőrizte stabilitását a 270-es szinthez közeli tartományban.

Az EUR/HUF árfolyam alakulása az elmúlt 3 hónapban. Nagyításért kattintson a grafikonra (Forrás: portfoliofinancial.hu)

A viszonylag kedvező nemzetközi befektetői hangulatban emiatt a Magyar Nemzeti Bank január végén újabb 25 bázispontos kamatcsökkentést hajtott végre. A további kamatdöntések szintén erősen függnek a nemzetközi kockázatvállalási étvágytól, amely az utóbbi egy hétben jelentős romlást mutat" - értékelte az elmúlt negyedév történéseit Weinhardt Attila, a Portfolio.hu elemzője.


Mi történt a banki kamatokkal?

Az elmúlt időszakban némileg csökkentek a bankok által az euró betétekre kínált kamatok. Bár január végén néhány akciós lekötési lehetőség megszűnt, az OTP Bank tegnaptól egy új, időben sávos - de kevésbé kedvező - kamatozású (EBKM: 1,44-2,20%) konstrukcióval jelentkezett.


Kattints ide az euró-betét kamatokat összehasonlító táblázatért!

A versenytársak 3,00-3,30% körüli akciós lekötési lehetőségekkel szállnak ringbe az euró-betétekért, a Pénzcentrum összeállításának köszönhetően a hosszabb és a rövidebb időtávon gondolkodó ügyfelek is megtalálják a nekik való ajánlatot.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

CIB, Erste, Allianz, K&H négyesfogat az élen

A piacon a legmagasabb kamatot 4,00%-kal a CIB Bank adta, de a pénzintézet különböző feltételekhez köti az akciós kamatot (CIB Classic betétben 6 hónapos futamidő esetén 3,25%-os kamat érhető el). A második helyen az Erste Bank végzett a 6 és 12 hónapra egyaránt vonatkozó 3,30%-kal, majd az Allianz Bank és a K&H Bank következik 3,00-3,00%-kal.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Kiszámoló  |  2022. május 17. 12:43
A múltkori Wise fiaskó után kerestem valami számlacsomagot, ahonnan olcsón/ingyen tudok utalni, a vé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?