EURÓ: februártól ennyi kamatot adnak a bankok! Friss összehasonlító táblázat

Pénzcentrum
2010. február 2. 05:40

Hogyan alakult az euró árfolyama az elmúlt negyedévben? Egy euróért jelenleg csak pár forinttal kell kevesebbet adni, mint három hónappal ezelőtt, ennek ellenére - az időközben tapasztalt kilengések láttán - mégsem nevezhető stabilnak az árfolyam. A Pénzcentrum a magyarországi pénzintézetek deviza lekötési lehetőségeit szedte egy csokorba annak érdekében, hogy segítsünk a deviza megtakarítással rendelkező olvasóknak a legjobb lekötési lehetőség kiválasztásában.

"A forint a december közepéig tartó egyhónapos időszak alatt leértékelődési nyomást szenvedett el, főként a dubaji adósságproblémák fertőző hatása miatt. A befektetők karácsonyhoz közeledve megnyugodtak és a magasabb kockázatúnak tartott görög államcsőd kapcsán már nem billent meg a forint, megőrizte stabilitását a 270-es szinthez közeli tartományban.

Az EUR/HUF árfolyam alakulása az elmúlt 3 hónapban. Nagyításért kattintson a grafikonra (Forrás: portfoliofinancial.hu)

A viszonylag kedvező nemzetközi befektetői hangulatban emiatt a Magyar Nemzeti Bank január végén újabb 25 bázispontos kamatcsökkentést hajtott végre. A további kamatdöntések szintén erősen függnek a nemzetközi kockázatvállalási étvágytól, amely az utóbbi egy hétben jelentős romlást mutat" - értékelte az elmúlt negyedév történéseit Weinhardt Attila, a Portfolio.hu elemzője.


Mi történt a banki kamatokkal?

Az elmúlt időszakban némileg csökkentek a bankok által az euró betétekre kínált kamatok. Bár január végén néhány akciós lekötési lehetőség megszűnt, az OTP Bank tegnaptól egy új, időben sávos - de kevésbé kedvező - kamatozású (EBKM: 1,44-2,20%) konstrukcióval jelentkezett.


Kattints ide az euró-betét kamatokat összehasonlító táblázatért!

A versenytársak 3,00-3,30% körüli akciós lekötési lehetőségekkel szállnak ringbe az euró-betétekért, a Pénzcentrum összeállításának köszönhetően a hosszabb és a rövidebb időtávon gondolkodó ügyfelek is megtalálják a nekik való ajánlatot.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

CIB, Erste, Allianz, K&H négyesfogat az élen

A piacon a legmagasabb kamatot 4,00%-kal a CIB Bank adta, de a pénzintézet különböző feltételekhez köti az akciós kamatot (CIB Classic betétben 6 hónapos futamidő esetén 3,25%-os kamat érhető el). A második helyen az Erste Bank végzett a 6 és 12 hónapra egyaránt vonatkozó 3,30%-kal, majd az Allianz Bank és a K&H Bank következik 3,00-3,00%-kal.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20