Már januárban tudják, mi lesz a piac idei slágere

2010. január 27. 13:02

Óriási reményeket fűznek a játégyártók a Toy Story - Játékháború cimű film harmadik részéhez. A nyáron bemutatásra kerülő film ugyanis előre borítékolhatóan kasszasiker lesz, a hozzá kapcsolódó termékek pedig jelentősen befolyásolhatja a játékpiac alakulását.

A Disney-Pixar stúdió újabb projektje iránt már most felfokozott az érdeklődés, hiszen már az első két rész hatalmas sikernek örvendett a kilencvenes években (összesen több mint 800 millió dolláros bevételt hoztak eddig).

A júniusra várt harmadik epizód már eleve 3D technológiával készült, ráadásul a gyártók most ismét bemutatták első két rész felújított, 3D változatát. 


A napokban tartott londoni Toy Fair játékkiállítás- és vásár egyértelműen azt igazolja, hogy 2010 a Toy Story éve lesz: a filmekhez kapcsolódva játékfigurák tömegei lepik majd el a piacokat világszerte. Tavasztól Lego-kollekciók, kirakók, plüssfigurák, jelmezek, modellvasutak, és természetesen a film szereplőinek -akik maguk is játékok- élethű másai várják a vásárlókat a boltok polcain.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A gyártók természetesen a videojátékok rajongóira is gondoltak: a következő hónapokban több ilyen kiadvány kerül a boltokba, néhányukkal már a legkisebbek is játszhatnak.

A várakozások egyelőre optimisták: a Toy Story-filmek akár világszerte nagyot lendíthetnek a játékpiac helyzetén, a kereskedők szerint egyelőre csak az a kérdés, hogy a nyári filmsiker lendülete kitart-e a karácsonyi csúcsszezonig.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?