13 °C Budapest

3D-ben nézhetjük a meccseket: kaszálhatnak a mozik

Pénzcentrum
2010. január 25. 15:02

Komoly bevételi forrást jelenthet a jövőben a moziknak, ha háromdimenziós technológiával sporteseményeket vagy akár koncerteket közvetítenek - írja az inforadio.hu.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A mozitrükkök szinte egyidejűek a film feltalálásával, csak a kivitelezés színvonalát csiszolják a vágók és a rendezők. A háromdimenziós technológia is már több évtizede létezik - igaz, csak a várási látványosság színvonalán - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Dudás Viktor, a VOX mozimagazin főszerkesztője.

A nézők eddig csak korallzátonyokat vagy néhány dinoszauruszt láthattak mintegy húsz percen át, mindez nem volt különösebben látványos ahhoz, hogy megfogja a mozilátogatókat.

Az Avatar alkotói azonban - a forgatókönyvíró, a rendező -, megteremtették azokat a feltételeket, amelyek hatására a mozinézők sokasága nézi végig az egész estés alkotást.

Hollywood rájött: ahhoz, hogy komoly bevételeket tudjon produkálni - az utóbbi időben világszerte látványosan esett a nézőszám, és ez csak részben magyarázható a letöltésekkel -, valami újat kell nyújtania a nézőknek. Nem szabad szem elől téveszteni azt sem, hogy a moziba járók kétharmada 16 és 25 év közötti fiatal, az ő igényeiket pedig másképp kell kiszolgálni, mint az idősebbekét.

Dudás Viktor szerint elképzelhető, hogy hamarosan nemcsak mozifilmeket, hanem sportközvetítéseket, vagy koncerteket is nézhetnek az emberek a mozikban háromdimenziós filmeken.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 23. szombat
Gyöngyi
42. hét
Október 23.
Mole Avogadro nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?