8 °C Budapest

Milliók töltik a 3D-s filmeket: az Avatar mindenhol az első

Pénzcentrum
2010. január 6. 18:02

Bár James Cameron reményei szerint a 3D-s technológia visszaveti majd az illegális letöltők letöltési kedvét, a jelek szerint az Avatar nem csak a jegyeladási rekordokat dönti meg, de az illegális letöltési számot tekintve is az élre tör - írja a hamisitasellen.hu.

Alig három héttel a hivatalos bemutatót követően James Cameron sci-fijének bevétele meghaladta az 1 milliárd dollárt, amellyel a szintén általa rendezett Titanic, illetve A Gyűrűk Ura - A király visszatér és A Karib-tenger kalózai - Holtak kincse mellett máris minden idők egyik legsikeresebb filmje lett. A mozgáskorlátozott amerikai katona kék színű idegen lények kolóniájába történő beépülését elmesélő történet azonban nem csak a mozilátogatók, de az internetes kalózok érdeklődését is felkeltette.

Bár a rendező remélte, hogy a 3D-s technológia elveszi a kalózok kedvét a letöltéstől, a filmet a bemutatót követő alig egy hét alatt közel 1 millió alkalommal töltötték le, megelőzve ezzel az eddigi csúcstartó Újhold első heti, 610 ezres letöltési számát. A TorrentFreak letöltési adatai szerint az online megjelenést követő 48 órában mintegy 500 ezer alkalommal töltötték le illegálisan az Avatart, majd a következő öt napban ez a szám 980 ezerre ugrott.


A filmet gyártó Fox egyelőre nem aggódik az illegális letöltés miatt. A stúdió szerint a kalózkodás várhatóan nem lesz jelentős hatással a jegyeladási mutatókra, köszönhetően annak, hogy a 3D-s látványvilág a kalózkópiákon nem adható vissza, és ezt a filmrajongók is felismerik.

Kérdéses azonban, hogy hogyan reagál a piac a sci-fi produkció majdani hagyományos formátumú DVD megjelenésére, ahol a jó minőségű kalózkópiák és az eredeti lemezek között már kevésbé érzékelhető a különbség. Az ötödik legmagasabb bevétellel büszkélkedő Batman - A sötét lovag című filmet például a bemutatót követő héten még "csak" mintegy félmillióan töltötték le, de a hivatalos DVD megjelenését követően a jobb minőségű letölthető kalózkópiákra mintegy másfél millióan csaptak le azonnal...

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm