11 °C Budapest

Két újabb üzletlánc a hamisítás ellen

Pénzcentrum
2009. december 23. 16:02

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) tavaly meghirdetett, a szellemi tulajdonnal kapcsolatos tudatosság-növelő kampányához idén decemberben csatlakozott az Euronics és a Notebook Store áruházlánc is -írja a hamisitasellen.hu.

A kampány keretében a két műszaki áruházlánc vállalta, hogy az általuk értékesített számítógépek és adathordozóval rendelkező szórakoztató elektronikai termékek garanciajegye mellé minden vásárlónak átadnak egy szellemi tulajdonnal kapcsolatos tájékoztató anyagot. Emellett az áruházak területén kiállított számítógépek mellé is hasonló figyelemfelhívó ismertetőket helyeznek el.

A programot a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület 2008 év végén indította el, hogy felhívja a vásárlók figyelmét a hamisított termékek, többek között a szoftverek és filmek, zeneművek jogsértő másolásának és terjesztésének társadalmi veszélyességére. A programhoz tavaly a MediaMarkt, a Saturn és a PhotoHall áruházláncok csatlakoztak, eddig több százezer ismertetőt osztva szét a vásárlóik között.
"A kezdeményezést nagyon hasznosnak és támogatónak tartjuk, mivel naponta érezzük, hogy a hamisított termékek és a jogsértő kereskedelmi gyakorlat milyen károkat okoz a nemzetgazdaságnak és a törvényes keretek között működő kereskedőknek" - mondta Kiss Zoltán, az Euronics üzletlánc számítástechnikai üzletág vezetője.

"Úgy gondoljuk, hogy ehhez a pozitív kormányzati kezdeményezéshez csatlakozva magunk is elősegítjük, hogy a vásárlók különbséget tudjanak tenni a törvényes keretek között működő és a jogsértő kereskedelmi gyakorlat között" - nyilatkozta Kenéz Krisztián, a Notebook Store hálózatot üzemeltető ComputerOutlet operatív igazgatója.

A jelen gazdasági nehézségek között sok vásárló számára jelentenek csábítást az olcsó, de hamisított vagy illegális termékek, amelyeknek a piaca sajnos veszélyes mértékben növekszik. Ezért a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület számos tudatosságnövelő kezdeményezéssel igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét az ezen termékekben rejlő veszélyekre. Többek között 2009. december 2. és 11. között a Magyar Szabadalmi Hivatal adott otthont annak a kiállításnak, amelyen a Vám- és Pénzügyőrség által lefoglalt hamis árucikkeket állítottak ki, rámutatva az azokban rejlő veszélyekre, káros következményekre.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?