14 °C Budapest

Két újabb üzletlánc a hamisítás ellen

Pénzcentrum
2009. december 23. 16:02

A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) tavaly meghirdetett, a szellemi tulajdonnal kapcsolatos tudatosság-növelő kampányához idén decemberben csatlakozott az Euronics és a Notebook Store áruházlánc is -írja a hamisitasellen.hu.

A kampány keretében a két műszaki áruházlánc vállalta, hogy az általuk értékesített számítógépek és adathordozóval rendelkező szórakoztató elektronikai termékek garanciajegye mellé minden vásárlónak átadnak egy szellemi tulajdonnal kapcsolatos tájékoztató anyagot. Emellett az áruházak területén kiállított számítógépek mellé is hasonló figyelemfelhívó ismertetőket helyeznek el.

A programot a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület 2008 év végén indította el, hogy felhívja a vásárlók figyelmét a hamisított termékek, többek között a szoftverek és filmek, zeneművek jogsértő másolásának és terjesztésének társadalmi veszélyességére. A programhoz tavaly a MediaMarkt, a Saturn és a PhotoHall áruházláncok csatlakoztak, eddig több százezer ismertetőt osztva szét a vásárlóik között.
"A kezdeményezést nagyon hasznosnak és támogatónak tartjuk, mivel naponta érezzük, hogy a hamisított termékek és a jogsértő kereskedelmi gyakorlat milyen károkat okoz a nemzetgazdaságnak és a törvényes keretek között működő kereskedőknek" - mondta Kiss Zoltán, az Euronics üzletlánc számítástechnikai üzletág vezetője.

"Úgy gondoljuk, hogy ehhez a pozitív kormányzati kezdeményezéshez csatlakozva magunk is elősegítjük, hogy a vásárlók különbséget tudjanak tenni a törvényes keretek között működő és a jogsértő kereskedelmi gyakorlat között" - nyilatkozta Kenéz Krisztián, a Notebook Store hálózatot üzemeltető ComputerOutlet operatív igazgatója.

A jelen gazdasági nehézségek között sok vásárló számára jelentenek csábítást az olcsó, de hamisított vagy illegális termékek, amelyeknek a piaca sajnos veszélyes mértékben növekszik. Ezért a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület számos tudatosságnövelő kezdeményezéssel igyekszik felhívni a vásárlók figyelmét az ezen termékekben rejlő veszélyekre. Többek között 2009. december 2. és 11. között a Magyar Szabadalmi Hivatal adott otthont annak a kiállításnak, amelyen a Vám- és Pénzügyőrség által lefoglalt hamis árucikkeket állítottak ki, rámutatva az azokban rejlő veszélyekre, káros következményekre.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm