Már a Volán dolgozói is sztrájkkal fenyegetnek

Pénzcentrum
2009. december 31. 10:32

Sztrájkot helyezett kilátásba a jövő év januárjára a valamennyi Volán társaság alkalmazottját képviselő Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hoffmann Antal, a szakszervezeti fórum képviselője szerdán bejelentette: a munkáltatói szövetséggel kötött kétéves bérmegállapodás értelmében jövőre 4,9 százalékos béremelés illetné a munkavállalókat, azonban erről szerdáig nem sikerült egyezségre jutni a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségével - írja az Index.

A szakszervezetek vezető testületei - a sztrájk támogatottsága esetén - január első napjaiban tűzik ki a munkabeszüntetés pontos kezdetét - fűzte hozzá.

A 2009. december 16-án elkezdődött egyeztető tárgyalásra azért került sor, mert a munkáltatói szövetség vitatja a szakszervezetekkel 2009 januárjában aláírt két éves bérmegállapodásban foglalt béremelési rendelkezéseket. Ezek alapján ugyanis a munkavállalókat legalább az inflációt 1 százalékkal meghaladó béremelés illeti meg - fejtette ki Hoffman Antal.

A szakszervezeti fórum képviselője ugyanakkor megjegyezte: a munkavállalói szakszervezetek a szerdán megrekedt tárgyalások ellenére is készek bármikor folytatni a tárgyalásokat. A Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma 80 százalékos szervezettséggel rendelkezik a Volán-dolgozók körében, és a busztársaságok valamennyi alkalmazottját képviseli.

Szintén sztrájkkal fenyegetnek a fővárosi tömegközlekedést üzemeltető vállalat, a BKV dolgozói is. Amennyiben nem születik megállapodás a menedzsmenttel, úgy január 12-én nulla órától határozatlan időre megbénulhat Budapest tömegközlekedése: Sztrájk: két hét múlva leállhat a BKV.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20