11 °C Budapest

Már a Volán dolgozói is sztrájkkal fenyegetnek

Pénzcentrum
2009. december 31. 10:32

Sztrájkot helyezett kilátásba a jövő év januárjára a valamennyi Volán társaság alkalmazottját képviselő Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma.

Hoffmann Antal, a szakszervezeti fórum képviselője szerdán bejelentette: a munkáltatói szövetséggel kötött kétéves bérmegállapodás értelmében jövőre 4,9 százalékos béremelés illetné a munkavállalókat, azonban erről szerdáig nem sikerült egyezségre jutni a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségével - írja az Index.

A szakszervezetek vezető testületei - a sztrájk támogatottsága esetén - január első napjaiban tűzik ki a munkabeszüntetés pontos kezdetét - fűzte hozzá.

A 2009. december 16-án elkezdődött egyeztető tárgyalásra azért került sor, mert a munkáltatói szövetség vitatja a szakszervezetekkel 2009 januárjában aláírt két éves bérmegállapodásban foglalt béremelési rendelkezéseket. Ezek alapján ugyanis a munkavállalókat legalább az inflációt 1 százalékkal meghaladó béremelés illeti meg - fejtette ki Hoffman Antal.

A szakszervezeti fórum képviselője ugyanakkor megjegyezte: a munkavállalói szakszervezetek a szerdán megrekedt tárgyalások ellenére is készek bármikor folytatni a tárgyalásokat. A Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma 80 százalékos szervezettséggel rendelkezik a Volán-dolgozók körében, és a busztársaságok valamennyi alkalmazottját képviseli.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Szintén sztrájkkal fenyegetnek a fővárosi tömegközlekedést üzemeltető vállalat, a BKV dolgozói is. Amennyiben nem születik megállapodás a menedzsmenttel, úgy január 12-én nulla órától határozatlan időre megbénulhat Budapest tömegközlekedése: Sztrájk: két hét múlva leállhat a BKV.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 29. szerda
Auguszta
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?