11 °C Budapest

Már a Volán dolgozói is sztrájkkal fenyegetnek

Pénzcentrum
2009. december 31. 10:32

Sztrájkot helyezett kilátásba a jövő év januárjára a valamennyi Volán társaság alkalmazottját képviselő Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma.

Hoffmann Antal, a szakszervezeti fórum képviselője szerdán bejelentette: a munkáltatói szövetséggel kötött kétéves bérmegállapodás értelmében jövőre 4,9 százalékos béremelés illetné a munkavállalókat, azonban erről szerdáig nem sikerült egyezségre jutni a Közúti Közlekedési Vállalkozások Szövetségével - írja az Index.

A szakszervezetek vezető testületei - a sztrájk támogatottsága esetén - január első napjaiban tűzik ki a munkabeszüntetés pontos kezdetét - fűzte hozzá.

A 2009. december 16-án elkezdődött egyeztető tárgyalásra azért került sor, mert a munkáltatói szövetség vitatja a szakszervezetekkel 2009 januárjában aláírt két éves bérmegállapodásban foglalt béremelési rendelkezéseket. Ezek alapján ugyanis a munkavállalókat legalább az inflációt 1 százalékkal meghaladó béremelés illeti meg - fejtette ki Hoffman Antal.

A szakszervezeti fórum képviselője ugyanakkor megjegyezte: a munkavállalói szakszervezetek a szerdán megrekedt tárgyalások ellenére is készek bármikor folytatni a tárgyalásokat. A Volán Szakszervezetek Együttműködési Fóruma 80 százalékos szervezettséggel rendelkezik a Volán-dolgozók körében, és a busztársaságok valamennyi alkalmazottját képviseli.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Szintén sztrájkkal fenyegetnek a fővárosi tömegközlekedést üzemeltető vállalat, a BKV dolgozói is. Amennyiben nem születik megállapodás a menedzsmenttel, úgy január 12-én nulla órától határozatlan időre megbénulhat Budapest tömegközlekedése: Sztrájk: két hét múlva leállhat a BKV.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 14. péntek
Vazul
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem