-2 °C Budapest

Várhatnak az új buszokra a budapestiek...

Pénzcentrum
2009. december 29. 09:02

Nem kap új buszokat a BKV, de egy jármű-rekonstrukciós program keretében több mint kétszáz buszt újítanak fel, még 2010-ben - írja a Népszabadság.

Ez a program is része a főváros és a kormány közötti szerződésnek. A költségek jelentős részét uniós forrásokból fedezik, a tervek szerint a BKV után bevonják a Volánokat is.

Első fázisában a BKV magyar gyártású Ikarus buszait korszerűsítik, mert ezek a típusok hibásodtak meg nemrégiben tömegével a fagyok miatt. A tervezetben 254 busz felújítása szerepel, de a Népszabadság információi szerint valójában 220-230 járműre lesz elég forrás. A kocsik új, környezetbarát motort kapnak, teljes vázcsere lesz, és mindegyikbe építenek légkondicionálót.

Egy busz korszerűsítése 30-35 millióba kerül, ami lényegesen olcsóbb egy új jármű üzembe állításánál: két új busz árán hármat lehet teljesen felújítani.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm