-2 °C Budapest

Adjon életbiztosítást munkavállalóinak!

2009. december 15. 09:47

A hazai életbiztosítási piac egyetlen magyar tulajdonban lévő szereplője, a CIG Pannónia Életbiztosító költséghatékony és adókímélő juttatási formákat kínál a vállalkozások számára - írta a Világgazdaság.

Mint az közismert, hazánkban az egyik legmagasabb az élőmunkát terhelő közterhek szintje. Igaz lesz ez a béren kívüli juttatások kapcsán is 2010-től. Gyakorlatilag csak az internet-hozzáférés támogatása marad egyedül adómentes juttatás, míg a többi cafeteriaelem után minimum 25, de akár 95,5 százalékos közterhet is kell fizetni.

A fentiek tükrében különösen lényegesek az adókímélő juttatási formák. A megtakarítási formaként is funkcionálni képes kockázati életbiztosítások a megelőző hosszú évekhez hasonlóan 2010-ben is úgynevezett egyes szorzóval működnek a juttatott összeg nagyságától függetlenül, azaz adómentesek. A felhalmozott összeg bármely célra felhasználható, ráadásul kamatadómentes bevételt jelent a munkavállaló számára - amennyiben a kötéstől számított 10 év után veszi csak fel az összeget és a kamatokat.

A CIG 2009. december 31-ig egy vonzó ajánlattal kívánja a biztosító megoldásaira felhívni a cégek figyelmét: az év végéig szerződést kötő ügyfelek a szerződésük kezdeti éves díja 50 százalékának értékéig 20 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak CIG-részvényt egy nyilvános részvénykibocsátás során megvalósuló tőzsdei bevezetés esetén. Ez a lehetőség akár már 2010-ben elérhető lesz, hiszen a CIG közgyűlése arra hatalmazta fel az igazgatóságot, hogy készítse elő a nyilvános részvénytársasággá alakulást és 2010. december 31-ig a CIG-részvények bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm