Adjon életbiztosítást munkavállalóinak!

2009. december 15. 09:47

A hazai életbiztosítási piac egyetlen magyar tulajdonban lévő szereplője, a CIG Pannónia Életbiztosító költséghatékony és adókímélő juttatási formákat kínál a vállalkozások számára - írta a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mint az közismert, hazánkban az egyik legmagasabb az élőmunkát terhelő közterhek szintje. Igaz lesz ez a béren kívüli juttatások kapcsán is 2010-től. Gyakorlatilag csak az internet-hozzáférés támogatása marad egyedül adómentes juttatás, míg a többi cafeteriaelem után minimum 25, de akár 95,5 százalékos közterhet is kell fizetni.

A fentiek tükrében különösen lényegesek az adókímélő juttatási formák. A megtakarítási formaként is funkcionálni képes kockázati életbiztosítások a megelőző hosszú évekhez hasonlóan 2010-ben is úgynevezett egyes szorzóval működnek a juttatott összeg nagyságától függetlenül, azaz adómentesek. A felhalmozott összeg bármely célra felhasználható, ráadásul kamatadómentes bevételt jelent a munkavállaló számára - amennyiben a kötéstől számított 10 év után veszi csak fel az összeget és a kamatokat.

A CIG 2009. december 31-ig egy vonzó ajánlattal kívánja a biztosító megoldásaira felhívni a cégek figyelmét: az év végéig szerződést kötő ügyfelek a szerződésük kezdeti éves díja 50 százalékának értékéig 20 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak CIG-részvényt egy nyilvános részvénykibocsátás során megvalósuló tőzsdei bevezetés esetén. Ez a lehetőség akár már 2010-ben elérhető lesz, hiszen a CIG közgyűlése arra hatalmazta fel az igazgatóságot, hogy készítse elő a nyilvános részvénytársasággá alakulást és 2010. december 31-ig a CIG-részvények bevezetését a Budapesti Értéktőzsdére.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20