24 °C Budapest

Megkezdődött az OTP elleni 25 milliárdos per

Pénzcentrum
2009. november 27. 16:32

Megkezdődött a Nitrogénművek Vegyipari Zrt. OTP Bank ellen indított kártérítési pere a Fővárosi Bíróságon, amely során a péti társaság 25,247 milliárd forintot követel a pénzintézettől - írta az MTI.

A felperes kérésére a tárgyalást vezető bíró a teljes perről kizárta a nyilvánosságot, mivel az indoklás szerint a felperesnek számos olyan üzleti titkot kell előadnia az alperessel, valamint más bankokkal kötött megállapodásokról, amelyek nyilvánosságra kerülése sértené a felek érdekeit.

A Nitrogénművek még május közepén perelte be a bankot, erőfölénnyel és joggal való visszaélés, valamint más, a polgári törvénykönyv paragrafusaiba ütköző eljárások miatt.

Az OTP Bank az első tárgyalást megelőzően a Budapesti Értéktőzsde honlapján tette közzé közleményét, amely szerint a cég kereseti követelése teljes mértékben megalapozatlan, és a bírósági eljárás során dokumentumokkal fogják bizonyítani a perindítás alaptalanságát.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem