14 °C Budapest

OTP-ügyfelek, figyelem! Veszélyes levelek a postaládákban!

2009. november 16. 09:23

Visszatértek a hamis OTP-levelek a magyar postafiókokba: szerkesztőségünk több olvasótól is kapott olyan jelzést, mely szerint ismét -nyilvánvalóan- adathalászok próbálják meg begyűjteni az OTP ügyfelek titkos információit.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Október 27-én számoltunk be arról, hogy adathalász e-mail került több magyar postafiókba is: az egyértelműen hamis levelek ma ismét felbukkantak.

Korábbi cikkünk: OTP-ügyfelek, figyelem! Hamis levelek a postaládákban!

"Ez egy hivatalos értesítés arról, hogy a hitelkártyája korlátozott volt." -így kezdődik az a levél, mely ma reggel érkezett e-mail postaládánkba. Mivel több olvasónktól is megkaptuk az ominózus levelet, valószínűsíthető, hogy a figyelmeztető üzenet ismét sokakhoz eljuthatott.

 

A hamis levél


A feladó mezőben a "service@otp.hu" e-mail cím szerepel, aláírásként pedig a "The OTP Bank Team", azaz "Az OTP Bank Csapat" van megjelölve. A levél azt kéri, hogy biztonságunk érdekében kattintsunk egy linkre: az OTP Bank oldalára emlékeztető honlapon a rendszer a kártyaszámunkat és az "ATM PIN kódunkat" kéri tőlünk.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hamis honlap

 


Ne adjunk meg semmilyen adatot!

Az OTP Bank Nyrt. közleménye: Az OTP Bank most is - korábbi, október 27-ei tájékoztatásához hasonlóan - felhívja ügyfelei figyelmét, hogy semmilyen módon ne reagáljanak a szövegre.

A legnagyobb magyarországi hitelintézet soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat, és erre rendszeresen felhívja a figyelmet honlapján is. Az OTP Bank a visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?