11 °C Budapest

Az edzés nem ellensúlyozza a kemény ivást

2009. november 26. 16:02

Az edzés fiziológiai hatásai lehet, hogy megszüntetik a másnaposságot, de a felelőtlen ivászatok hosszú távon igenis roncsolják a szerveket.

A brit Egészségügyi Minisztérium felmérése szerint minden ötödik ember testedzéssel igyekszik jóvátenni az előző nap elkövetett masszív piálás bűneit. (Hogy hogy veszik rá magukat, egyelőre nem ismert sem a tudósok, sem a többi halandó előtt.) A kutatás rávilágított arra is, hogy a lakosság húsz százaléka napi rendszerességgel iszik többet, mint az Egészségügyi Minisztérium által javasolt felső határ (ez napi két pohár bort jelent hölgyeknek és hármat uraknak).

A megkérdezettek egy része esküszik, hogy a legjobb módja a másnaposság legyőzésének, ha kiizzadja magából az ember. A kormány új kampánya azonban épp arról igyekszik meggyőzni az embereket, hogy bár a testmozgás javítja a közérzetet, de az alkohol káros hatásait nem fordítja vissza.

Bár egyes kutatások kimutatták, hogy az alkohol - akár nagyobb mennyiségben is - jót tesz a szív egészségének, a májon komoly nyomokat hagy az alkohol - a májzsugorodások többségét például az alkoholfogyasztás okozza. Vagyis: míg a testmozgás rövid távon javítja a közérzetet és elhiteti velünk, hogy az előző esti dorbézolás ellenére is minden rendben van, hosszú távon az alkohol bosszút áll a belső szerveinken.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?