6 °C Budapest

Fizess kártyával a rendőrnek - húsz százalék kedvezménnyel

Pénzcentrum
2009. november 11. 08:02

Mobil bankkártya-leolvasók beszerzését tervezi a rendőrség, amely más technikai eszközökkel együtt lehetővé tenni, hogy a megbírságolt a helyszínen kártyával fizessen. Sőt kedvezményt is adnának annak, aki azonnal fizet- írja az inforadio.hu.

A rendőrség már rendelkezik azokkal az eszközökkel, amelyek segítségével hitelesen bizonyítani tudják egy autósnak azt, ha szabályt sértett, például átlépte a megengedett sebességhatárt.

A jövőben azonban teljes egészében a helyszínen történhet az ügyintézés, ha a hatóság beszerzi az ehhez szükséges technikai eszközöket - mondta az InfoRádióban Samu István, az Országos Rendőr-főkapitányság rendészeti főigazgatója.

A gyakorlatban mobil terminálokat szereznek be, amely bankkártyás fizetést tesz lehetővé a helyszínen. A rendőrség tervei között szerepel az is, hogy 20 százalék kedvezményt is ad azok számára, akik azonnal leróják büntetésüket.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?