Végre! Itthon is kapható a világ legdrágább ágya + fotó

2009. november 4. 16:58

Nem csalás, nem ámítás: már Magyarországon is kapható a világ legdrágább ágyaként számon tartott, kizárólag kézzel készült svéd alvóalkalmatosság, a Hästens gyár Vividus nevű modellje.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Olyan drága, hogy - vélhetően a komoly árfolyamkockázat miatt - forint árat nem is mernek ráakasztani a budapesti mintaboltban. Egy kisebb belvárosi lakás árába, 16,5 millió forintnak megfelelő 59 900 euróba kerül ugyanis a Budapesten most megjelent a gyártó által csak szerényen "a világ legkényelmesebb és legdrágább ágyaként" fémjelzett hálóhely.

Sokmilliós kényeztetés - így néz ki a Vividus


Nem is csoda hogy megkérik az árát a nem mindennapi fekhelynek, hiszen a legfinomabb válogatott anyagokból, 160 munkaóra ráfordítással, 100%-ban kézimunkával készül, és a méretei sem átlagosak: 210x210 centis fekvőfelületet biztosít a pihenni vágyók számára. Az svéd gyár ágykészítő-mesterei jórészt XIX. századi fogásokkal teremtik meg a magas minőséget, amire aztán a Hästens 25 év rugó- és kerettörésre vonatkozó garanciát vállal.

Madonna is erre esküszik

Igazi presztízstermék ezért nem meglepő, hogy a világsztárok is előszeretettel választják hálószobájukba a Vividust. A gyártó állítása szerint Tom Cruise, Madonna és Angelina Jolie is ilyen típusú ágyban piheni ki a forgatások fáradalmait. Emellett a Hästens nemcsak a gazdag sztárok körében divatos márka, a svéd király XVI. Károly Gusztáv is ilyen ágyban hajtja álomra a fejét, a gyár ugyanis 50 éve a svéd királyi család kizárólagos beszállítója.

Televíziózás a legnagyobb luxusban

Azoknak, akik nem ismernek semmilyen kompromisszumot, azt ajánljuk, hogy az ágy mellé szerezzenek be otthonra egyet a Sharp 35 milliós 274 centis televíziójából is. Így valamivel több mint 50 millió forintból megoldhatják az esti programot: a TV előtt alvást.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20