7 °C Budapest

Méregdrága luxusvilla a föld alatt - káprázatos képekkel

2009. november 8. 11:02

Kétmillió fontos föld alatti luxusvillát építenek Manchester egyik elegáns elővárosában, Bowdonban. A környékbeli lakók egy része tiltakozik, a hatóság engedélyezte a terveket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nem mindennapi privát szférát vásárol magának az a vevő, aki megveszi a még az építés korai szakaszában álló Manchester melletti luxusvillát. A felszínen semmi sem fogja jelezni a külső szemlélő számára, hogy a telken bármilyen figyelemreméltó dolog van, csupán egy szerény bejárat és a postacím utal majd arra, hogy itt bizony laknak.

A ház bejárata - Fotó: Daily Mail


Valójában nem is akármilyen házat építenek a telekre. Belépve az ajtón egy csigalépcső fogadja a vendégeket. Ennek segítségévell lehet megközelíteni a föld alatt húzódó pazar 3 hálószobás, jakuzzis luxuslakást.

A ház konyhája, jobbra az átrium - Fotó: Daily Mail


A ház kétszintes, a felsőbb szinten található a konyha, a nappali és egy hálószoba, az alsóbb szinten kap helyet a fitneszterem, az extrém méretű és kialakítású jakuzzi valamint két másik hálószoba. A tervező az épület középpontjába egy természetes fényben úszó átriumot álmodott meg.

Jakuzzi luxus kivitelben - Fotó: Daily Mail


A kivitelező azt ígéri, hogy Nagy-Britannia első földalatti háza egy hasonló kategóriájú hétköznapi háznál 75%-kal kevesebb fosszilis energiát fog felhasználni, a lakás fűtését ugyanis hőszivattyúkkal oldják meg.

A környéken lakók nem mind örülnek az extravagáns épületnek, mivel azt egy viktoriánus kastély helyére álmodta meg az építész. A tiltakozók szerint nem illik a környék stílusába a bunkerszerű kégli. Az előkelő szomszédok attól sem túlzottan boldogok, hogy a villát jó eséllyel egy diszkrécióra vágyó dúsgazdag focista fogja megvásárolni.

Azt, hogy egy ilyen villához milyen autó dukál, megtudhatod, ha ide kattintasz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?