22 °C Budapest

Méregdrága luxusvilla a föld alatt - káprázatos képekkel

2009. november 8. 11:02

Kétmillió fontos föld alatti luxusvillát építenek Manchester egyik elegáns elővárosában, Bowdonban. A környékbeli lakók egy része tiltakozik, a hatóság engedélyezte a terveket.

Nem mindennapi privát szférát vásárol magának az a vevő, aki megveszi a még az építés korai szakaszában álló Manchester melletti luxusvillát. A felszínen semmi sem fogja jelezni a külső szemlélő számára, hogy a telken bármilyen figyelemreméltó dolog van, csupán egy szerény bejárat és a postacím utal majd arra, hogy itt bizony laknak.

A ház bejárata - Fotó: Daily Mail


Valójában nem is akármilyen házat építenek a telekre. Belépve az ajtón egy csigalépcső fogadja a vendégeket. Ennek segítségévell lehet megközelíteni a föld alatt húzódó pazar 3 hálószobás, jakuzzis luxuslakást.

A ház konyhája, jobbra az átrium - Fotó: Daily Mail


A ház kétszintes, a felsőbb szinten található a konyha, a nappali és egy hálószoba, az alsóbb szinten kap helyet a fitneszterem, az extrém méretű és kialakítású jakuzzi valamint két másik hálószoba. A tervező az épület középpontjába egy természetes fényben úszó átriumot álmodott meg.

Jakuzzi luxus kivitelben - Fotó: Daily Mail


A kivitelező azt ígéri, hogy Nagy-Britannia első földalatti háza egy hasonló kategóriájú hétköznapi háznál 75%-kal kevesebb fosszilis energiát fog felhasználni, a lakás fűtését ugyanis hőszivattyúkkal oldják meg.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A környéken lakók nem mind örülnek az extravagáns épületnek, mivel azt egy viktoriánus kastély helyére álmodta meg az építész. A tiltakozók szerint nem illik a környék stílusába a bunkerszerű kégli. Az előkelő szomszédok attól sem túlzottan boldogok, hogy a villát jó eséllyel egy diszkrécióra vágyó dúsgazdag focista fogja megvásárolni.

Azt, hogy egy ilyen villához milyen autó dukál, megtudhatod, ha ide kattintasz.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?