Nagy változást hozhat a digitális közigazgatás

Pénzcentrum
2009. október 28. 08:47

Az elmúlt időszakban beindult e-közigazgatási fejlesztések, illetve a még pályáztatás előtt álló informatikai projektek hatékonyabbá tehetik az önkormányzatok működését, ugyanakkor növelheti a digitális szakadékot is - hangzott el a Napi Gazdaság E-urópa az Önkormányzatoknak II. című konferenciáján.

Bálint Ákos, az Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Közigazgatási Reform Programok Irányító Hatóságának főigazgatója hozzátette, hogy a lakosság felét érintő fejlesztések végső sikere azon is múlik, hogy erre is figyelnek-e a szereplők. szakember úgy látja, olyan elektronikus közigazgatási rendszer kiépítése volna a cél, amelyet a jogszabályváltozások esetén nem kell egészében átalakítani.

A minisztériumokban elindítottak egy deregulációs folyamatot, amelynek során minden minisztérium maga elvégzi eljárásainak felülvizsgálatát, s javaslatokat tesz annak modernizálására.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem