Durva: 12 órát késett a WizzAir gépe

Pénzcentrum
2009. október 27. 09:17

A WizzAir szerint őket nem fenyegeti a SkyEurope-hoz hasonló csőd; a légitársaság egy repülőgép meghibásodásával és az olasz közlekedési sztrájkkal magyarázza, Madridból és Londonból Budapestre tartó járatának közel félnapos késését -írja a Magyar Nemzet.

Vasárnap 9-12 órás késéssel szállította Budapestre Madridból és Londonból utasait a WizzAir. A tetemes csúszás a hazai fapados légitársaság esetében azért is érdekes, mert nemrégiben jelentették be, hogy 26 gépből álló flottájukban egy pót-jármű is üzemel a hasonló esetek elkerülésére.

A fél napos csúszással utazókat az sem nyugtatta meg, hogy a társaság a nyáron 50 új gép beszerzéséről írt alá megállapodást az Airbus-szal. Az ijedtségnek nyilvánvaló alapjául szolgált a SkyEurope két hónappal ezelőtti csődje, ugyanakkor a WizzAir-nél úgy tájékoztattak, hogy esetükben ez a feltételezés alaptalan. A késés hátterében az egyik gépük műszaki meghibásodása áll, miközben a tartalék repülő az olasz közlekedési sztrájk okozta menetrendváltozás miatt nem állhatott az utasok rendelkezésére.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?