11 °C Budapest

Villámgyorsan véget ért a vasutassztrájk - Gaskó szerint sikeres volt

Pénzcentrum
2009. október 19. 13:22

A hétfőn nulla órakor megkezdett sztrájkot reggel 9 órakor az ország teljes területén felfüggesztette a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete. Ha azonban kedden eredménytelenek lesznek a tárgyalások, a szakszervezet mérlegelni fogja a munkabeszüntetés folytatásának lehetőségét.

Intercity alapáron egész nap
A vasúti bérleteket és arcképes igazolványokat, a MÁV-START által kibocsátott START kártyákat hétfőn 14 óráig fogadják el a meghirdetett Volán és BKV járatokon, például a HÉV-vonalakon és a metrókon. A hétfői, belföldön közlekedő InterCity vonatok helyjegy és pótjegy megváltása nélkül vehetők igénybe.

Sikeresen hirdette meg sztrájkját hétfőn a VDSZSZ, a munkabeszüntetésnek azonban csak akkor lehet eredménye, ha a kormány - legkésőbb a kollektív munkaügyi vita keddi tárgyalásán - visszavonja a közösségi közlekedés átalakítására tett minden javaslatát - idézte Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke hétfői sajtótájékoztatóját az MTI. Körülbelül 1500 munkavállaló vett részt a hétfői sztrájkban, akik pont elegen voltak ahhoz, hogy stratégiai pontokon bénítsák meg az ország vasúti közlekedését.

Gaskó ugyanakkor kifogásolta, hogy információi szerint sok állomáson leváltották a sztrájkoló munkavállalókat - ami törvénytelen. Olyan eset is akadt, ahol a tervek szerint jövőre megszűnő állomás vezetői álltak be dolgozni a sztrájkoló vasutasok helyett.
A VDSZSZ továbbra sem tartja megalapozottnak a közösségi közlekedés kormány által tervezett átalakítását, mivel úgy vélik, hogy ilyen nagyságrendű döntéshez több éves előkészítő munkára van szükség. Gaskó István szerint az átalakítás hatásai csak a következő kormány ideje alatt mutatkoznak meg, így a jelenlegi kormány semmilyen felelősséget nem vállal döntéséért.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?