Halott nyuszikákkal fűtenek be Svédországban

2009. október 14. 09:47

Évente több ezer vadnyúl tetemét gyűjtik össze Stockholm parkjaiból, hogy aztán egy hőerőműben elégessék őket. Az állatvédők - természetesen - tiltakoznak.

A szóban forgó vadnyulak Stockholm közparkjaiban laknak és bizony igen szaporák. Hogy a fákra és bokrokra vigyázzanak, a parkőrök kénytelenek jó néhánnyal végezni minden évben. A vadnyulak közé azonban sok házinyúl is keveredik, akiket egyszerűen elengednek gazdáik, miután megunták őket.

Az elhullott állatokat összegyűjtik és lefagyasztva egy közép-svédországi hőerőműbe szállítják őket, ahol elégetve Värmland otthonait táplálják meleg vízzel. Tavaly mintegy hatezer állat maradványait semmisítették meg ilyen módszerrel.

Az eljárás támogatói szerint a túlszaporodott nyulak teteme nem megy pocsékba, hiszen az hőenergiává alakul. Ugyanakkor állatvédők szerint a nyulak pusztítása és elégetése csupán tüneti kezelés a fák és bokrok védelmére és nem megoldás. Példáként felhozták a finnországi Helsinkit, ahol olyan spray-kkel fújják be a fákat és bokrokat, melyek elriasztják a nyulakat, a megfelelő etetésükről pedig mesterségesen gondoskodnak.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem