17 °C Budapest

Halott nyuszikákkal fűtenek be Svédországban

2009. október 14. 09:47

Évente több ezer vadnyúl tetemét gyűjtik össze Stockholm parkjaiból, hogy aztán egy hőerőműben elégessék őket. Az állatvédők - természetesen - tiltakoznak.

A szóban forgó vadnyulak Stockholm közparkjaiban laknak és bizony igen szaporák. Hogy a fákra és bokrokra vigyázzanak, a parkőrök kénytelenek jó néhánnyal végezni minden évben. A vadnyulak közé azonban sok házinyúl is keveredik, akiket egyszerűen elengednek gazdáik, miután megunták őket.

Az elhullott állatokat összegyűjtik és lefagyasztva egy közép-svédországi hőerőműbe szállítják őket, ahol elégetve Värmland otthonait táplálják meleg vízzel. Tavaly mintegy hatezer állat maradványait semmisítették meg ilyen módszerrel.

Az eljárás támogatói szerint a túlszaporodott nyulak teteme nem megy pocsékba, hiszen az hőenergiává alakul. Ugyanakkor állatvédők szerint a nyulak pusztítása és elégetése csupán tüneti kezelés a fák és bokrok védelmére és nem megoldás. Példáként felhozták a finnországi Helsinkit, ahol olyan spray-kkel fújják be a fákat és bokrokat, melyek elriasztják a nyulakat, a megfelelő etetésükről pedig mesterségesen gondoskodnak.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?