9 °C Budapest

Sok ezer liter hamis parfümtől bűzlött a román kamion

2009. október 9. 17:32

45 ezer doboz hamis parfümöt találtak a vámosok egy román kamionban Nagylaknál, az áru értéke eléri a 216 millió forintot - áll a VPOP sajtóközleményében.

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai jövedéki ellenőrzést tartottak a tegnapi napon Nagylaknál. Az ellenőrzés során a pénzügyőrök megállítottak egy román rendszámú, román állampolgár által vezetett tehergépjárművet. A benyújtott okmányok alapján a fuvarozó bútorokat szállított Romániából Hollandiába.

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a jármű röntgenvizsgálata mellett döntöttek. A röntgenkép alapján a vizsgálatot végző pénzügyőrök megállapították, hogy raktér hátsó 1/3-ad része eltérő a többi résztől, ezért a rakományt átvizsgálták. A kamion átkutatása után 45 ezer doboz különféle márkájú - Dolce Gabbana, Coco Chanel, Giorgio Armani, Prada, Dior, Versace, Gucci - parfüm kelült elő a raktérből.

A szakértő véleménye alapján az illatszerek mindegyike igen gyenge minőségű hamisítvány, amelyek a rajtuk található márkajelzés, illetve logó miatt a jobb eladhatóság kedvéért megtévesztésig hasonlítanak az eredeti termékekre, ezért tökéletesen alkalmasak a gyanútlan vásárló megtévesztésére.

A vámhatóság a több, mint 216 millió forint értékű parfümszállítmányt lefoglalta, valamint ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított - közölte a VPOP.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm