16 °C Budapest

Sok ezer liter hamis parfümtől bűzlött a román kamion

2009. október 9. 17:32

45 ezer doboz hamis parfümöt találtak a vámosok egy román kamionban Nagylaknál, az áru értéke eléri a 216 millió forintot - áll a VPOP sajtóközleményében.

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai jövedéki ellenőrzést tartottak a tegnapi napon Nagylaknál. Az ellenőrzés során a pénzügyőrök megállítottak egy román rendszámú, román állampolgár által vezetett tehergépjárművet. A benyújtott okmányok alapján a fuvarozó bútorokat szállított Romániából Hollandiába.

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a jármű röntgenvizsgálata mellett döntöttek. A röntgenkép alapján a vizsgálatot végző pénzügyőrök megállapították, hogy raktér hátsó 1/3-ad része eltérő a többi résztől, ezért a rakományt átvizsgálták. A kamion átkutatása után 45 ezer doboz különféle márkájú - Dolce Gabbana, Coco Chanel, Giorgio Armani, Prada, Dior, Versace, Gucci - parfüm kelült elő a raktérből.

A szakértő véleménye alapján az illatszerek mindegyike igen gyenge minőségű hamisítvány, amelyek a rajtuk található márkajelzés, illetve logó miatt a jobb eladhatóság kedvéért megtévesztésig hasonlítanak az eredeti termékekre, ezért tökéletesen alkalmasak a gyanútlan vásárló megtévesztésére.

A vámhatóság a több, mint 216 millió forint értékű parfümszállítmányt lefoglalta, valamint ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított - közölte a VPOP.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?