13 °C Budapest

Sok ezer liter hamis parfümtől bűzlött a román kamion

2009. október 9. 17:32

45 ezer doboz hamis parfümöt találtak a vámosok egy román kamionban Nagylaknál, az áru értéke eléri a 216 millió forintot - áll a VPOP sajtóközleményében.

A Vám- és Pénzügyőrség munkatársai jövedéki ellenőrzést tartottak a tegnapi napon Nagylaknál. Az ellenőrzés során a pénzügyőrök megállítottak egy román rendszámú, román állampolgár által vezetett tehergépjárművet. A benyújtott okmányok alapján a fuvarozó bútorokat szállított Romániából Hollandiába.

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a jármű röntgenvizsgálata mellett döntöttek. A röntgenkép alapján a vizsgálatot végző pénzügyőrök megállapították, hogy raktér hátsó 1/3-ad része eltérő a többi résztől, ezért a rakományt átvizsgálták. A kamion átkutatása után 45 ezer doboz különféle márkájú - Dolce Gabbana, Coco Chanel, Giorgio Armani, Prada, Dior, Versace, Gucci - parfüm kelült elő a raktérből.

A szakértő véleménye alapján az illatszerek mindegyike igen gyenge minőségű hamisítvány, amelyek a rajtuk található márkajelzés, illetve logó miatt a jobb eladhatóság kedvéért megtévesztésig hasonlítanak az eredeti termékekre, ezért tökéletesen alkalmasak a gyanútlan vásárló megtévesztésére.

A vámhatóság a több, mint 216 millió forint értékű parfümszállítmányt lefoglalta, valamint ismeretlen tettes ellen áru hamis megjelölése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított - közölte a VPOP.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 19. 17:45