A vámosok ölébe hullott 5 milliónyi csempészett cigi

2009. október 2. 17:32

Újabb 5 millió forintnyi ukrán zárjegyes cigaretta került a vámosok kezére tegnap az M1-esen. Ezúttal érte se kellett menni, helybe jött a csempészáru - adta hírül a VPOP honlapja.

A Vám-és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnoksága járőrei a tegnapi nap folyamán a Rendőrség, a Katasztrófavédelem és a Vám- és Pénzügyőrség Vegyvizsgáló Intézet mobil laborjának munkatársaival közösen az M1 autópályán Mosonmagyaróvár térségében tartottak ellenőrzést. A közös ellenőrzés eredményeként egy magyar rendszámú nyitott gépjárműben ukrán zárjegyes cigarettára bukkantak a pénzügyőrök. Az autó vezetője - a razziát észlelve - hátra hagyta a gépjárművét.

Forrás: VPOP

A járőrök az előkerült 8000 doboz, 5 millió forint értékű dohányterméket és a gépkocsit lefoglalták, az ismeretlen személy ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. Az ügyben várható jövedéki bírság meghaladja az 5 millió forintot.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem