Nyugdíj-horror! Eltitkolt holttest a hálószobában

2009. szeptember 22. 04:30

A jogtalanul felvett összegek visszafizetésére és egy év letöltendő szabadságvesztésre ítéltek egy 61 éves nőt az Egyesült Államokban. A floridai rémet azzal vádolták, hogy a hatóságok előtt éveken át eltitkolta anyja halálát és felvette annak nyugdíját és egyéb ellátásait.

A nő bevallotta, hogy egy használaton kívüli szobába zárta az anyja holttestét, amelyről a boncolás során megállapították, hogy már legalább hat éve halott. A gyanúsított a kihallgatáson azt állította, hogy 2001 karácsonyakor már nem élt az anyja.

Horror a II. kerületben: mumifikálódott bérlő várta a kilakoltatókat

A boncmester elmondta, hogy bűncselekményre utaló jelet nem talált a hullán, az nagy valószínűséggel természetes halált halt. A lánya a bíróságon bevallotta, hogy anyja a nyugdíj mellett hadijáradékra is jogosult volt, ezért a pénz reményében nem jelentette a halálesetet a hatóságoknak.

Az évek során összesen 61 ezer dollár nyugdíjat és 176 ezer dollár egyéb ellátást (többségében hadijáradékot) vett fel jogtalanul a nő. A bíróság a börtönbüntetés mellett a teljes összeg visszafizetésére kötelezte.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 4. hétfő
Borbála, Barbara
49. hét
December 4.
A cookie napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 3. 18:01
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem