1 °C Budapest

Román lakásfoglalók a milliomosnegyedben: bemennek az üres villákba

2009. július 16. 18:02

Az ingatlanvásárlás az angol fővárosban a válság ellenére is értékálló befektetés lehet, különösen a város legdrágább kerületiben. Számos olyan ingatlan van a városban, amely azóta is üresen áll, hogy a külföldi tulajdonos kifizette érte a vételárat. Ezt használta ki a 32 éves román Calin Ciufudean és bár eleinte rettegtek tőle a környékbeliek, mára van, aki munkát is adott neki.

Olyan hírek terjedtek London egyik legdrágább utcájában, hogy román önkényes lakásfoglalók járják a környéket és bemennek az üresen álló lakásokba. Voltak, akik nem merték üresen hagyni a lakásukat, nehogy maguk is áldozattá váljanak, de mint később kiderült a román férfi valójában egy élelmes vállalkozó.

Ciufudean felismerte, hogy az üresen álló lakások az évek során csak amortizálódnak, ezért kimondottan az ilyen ingatlanokra specializálódott karbantartó vállalkozást indított. Elmondása szerint hiába a fűtött lehajtó és a pompás terek, egy idő után a kosz, a penész és a dohos szag veszi át az uralmat még a legszebb lakásban is.

Becslések szerint Londonban minden negyvenedik ingatlan üresen áll, munkája tehát bőven akad a vállalkozónak. A profi lakásfoglalónk ellenőrzi a csöveket, hogy nincs-e szivárgás, elvégzi a kisebb javításokat, takarító csapata pedig rendet tart a lakásban és az udvaron egyaránt.

A vállalkozó elmondta, hogy volt már szerencséje olyan lakáshoz, melyben egyenesen horrorfilmbe illő állapotok uralkodtak. Ha egy tulajdonos egy-két év után eljön megtekinteni a londoni lakását, akkor valószínűleg nem ezzel kíván szembesülni. Innen pattant ki a vállalkozás alapötlete.

A környékbeliek eleinte furcsán néztek a társaságra, úgy vélték, hogy önkényes lakásfoglalókkal állnak szemben, akik azonban a nézelődők legnagyobb meglepetésére pillanatok alatt újjávarázsolták az üres házat és annak udvarát. Ezek után az aggodalom alább hagyott, sőt volt, aki újabb megbízást adott a társaságnak.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?