Román lakásfoglalók a milliomosnegyedben: bemennek az üres villákba

2009. július 16. 18:02

Az ingatlanvásárlás az angol fővárosban a válság ellenére is értékálló befektetés lehet, különösen a város legdrágább kerületiben. Számos olyan ingatlan van a városban, amely azóta is üresen áll, hogy a külföldi tulajdonos kifizette érte a vételárat. Ezt használta ki a 32 éves román Calin Ciufudean és bár eleinte rettegtek tőle a környékbeliek, mára van, aki munkát is adott neki.

Olyan hírek terjedtek London egyik legdrágább utcájában, hogy román önkényes lakásfoglalók járják a környéket és bemennek az üresen álló lakásokba. Voltak, akik nem merték üresen hagyni a lakásukat, nehogy maguk is áldozattá váljanak, de mint később kiderült a román férfi valójában egy élelmes vállalkozó.

Ciufudean felismerte, hogy az üresen álló lakások az évek során csak amortizálódnak, ezért kimondottan az ilyen ingatlanokra specializálódott karbantartó vállalkozást indított. Elmondása szerint hiába a fűtött lehajtó és a pompás terek, egy idő után a kosz, a penész és a dohos szag veszi át az uralmat még a legszebb lakásban is.

Becslések szerint Londonban minden negyvenedik ingatlan üresen áll, munkája tehát bőven akad a vállalkozónak. A profi lakásfoglalónk ellenőrzi a csöveket, hogy nincs-e szivárgás, elvégzi a kisebb javításokat, takarító csapata pedig rendet tart a lakásban és az udvaron egyaránt.

A vállalkozó elmondta, hogy volt már szerencséje olyan lakáshoz, melyben egyenesen horrorfilmbe illő állapotok uralkodtak. Ha egy tulajdonos egy-két év után eljön megtekinteni a londoni lakását, akkor valószínűleg nem ezzel kíván szembesülni. Innen pattant ki a vállalkozás alapötlete.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A környékbeliek eleinte furcsán néztek a társaságra, úgy vélték, hogy önkényes lakásfoglalókkal állnak szemben, akik azonban a nézelődők legnagyobb meglepetésére pillanatok alatt újjávarázsolták az üres házat és annak udvarát. Ezek után az aggodalom alább hagyott, sőt volt, aki újabb megbízást adott a társaságnak.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem