4 °C Budapest

24 ezer pár zokni, és mind hamis!

Pénzcentrum
2009. szeptember 16. 15:32

Több mint 24 ezer pár hamis márkajelzéssel ellátott zoknit foglaltak le a CBP munkatársai Savannah-ban. A zoknikon az NFL-ben szereplő Colts csapatának neve és logója szerepel - írja a hamisitasellen.hu.

Az Egyesült Államok Vám- és Határőrségének (U.S. Customs and Border Protection, CBP) munkatársai nagy mennyiségű hamis zoknira bukkantak egy, a Georgia állambeli Savannah városának kikötőkomplexumába érkező szállítmány ellenőrzése során. Az ellenőrzése kiválasztott konténerben több mint 8100 csomag, összesen 24462 pár hamis márkajelzéssel ellátott zoknit találtak.


(Illusztráció)


A zoknikon a National Football League (NFL) bajnokságában játszó Colts csapatának neve és sisakos logója szerepelt. A hamis termékek összértéke eléri a 4 ezer dollárt, míg eredeti termékként a javasolt kereskedelmi áruk meghaladná a 160 ezer dollárt.

A CBP munkatársai 2008-ban több mint 270 millió dollár összértékben foglaltak le szellemi tulajdonjogokat sértő termékeket az Egyesült Államok területén. Ez mintegy 40 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi, 2007-es adatokhoz képest. Akkor a hatósági szerv ellenőrei mintegy 196 millió dollár összértékben koboztak el hamisítványokat.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?