18 °C Budapest

24 ezer pár zokni, és mind hamis!

Pénzcentrum
2009. szeptember 16. 15:32

Több mint 24 ezer pár hamis márkajelzéssel ellátott zoknit foglaltak le a CBP munkatársai Savannah-ban. A zoknikon az NFL-ben szereplő Colts csapatának neve és logója szerepel - írja a hamisitasellen.hu.

Az Egyesült Államok Vám- és Határőrségének (U.S. Customs and Border Protection, CBP) munkatársai nagy mennyiségű hamis zoknira bukkantak egy, a Georgia állambeli Savannah városának kikötőkomplexumába érkező szállítmány ellenőrzése során. Az ellenőrzése kiválasztott konténerben több mint 8100 csomag, összesen 24462 pár hamis márkajelzéssel ellátott zoknit találtak.


(Illusztráció)


A zoknikon a National Football League (NFL) bajnokságában játszó Colts csapatának neve és sisakos logója szerepelt. A hamis termékek összértéke eléri a 4 ezer dollárt, míg eredeti termékként a javasolt kereskedelmi áruk meghaladná a 160 ezer dollárt.

A CBP munkatársai 2008-ban több mint 270 millió dollár összértékben foglaltak le szellemi tulajdonjogokat sértő termékeket az Egyesült Államok területén. Ez mintegy 40 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi, 2007-es adatokhoz képest. Akkor a hatósági szerv ellenőrei mintegy 196 millió dollár összértékben koboztak el hamisítványokat.

NEKED AJÁNLJUK
Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 22. szerda
Júlia, Rita
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm