1 °C Budapest

Mi kerül tízmilliókba egy könyvön?

2009. július 27. 11:02

Több százezer dollárba, vagyis több tízmillió forintba kerül majd az a Taschen Kiadó által jegyzett album, melyet a holdra szállás 40. évfordulójára dobnak piacra. Mindössze 12 könyvet hoznak forgalomba, melyek mindegyike egy-egy holdkőzetet is tartalmaz majd.

A MoonFire címet viselő jubileumi kiadvány a 2007-ben elhunyt Norman Mailer Apollo 11-ről szóló riportregényén alapszik, melynek mindegy egyes darabját Buzz Aldrin, a második holdra lépő űrhajós látta el kézjegyével.

Összesen 1969 darab könyv lesz kapható a piacon, hozzávetőleg 1000 dolláros áron, azonban 12 példányban egy-egy holdkőzetet is elhelyeznek, melyek meteoritként csapódtak a földbe.

A Taschen kiadó még nem hozta nyilvánosságra, hogy mennyibe kerül majd az említett 12 könyv, azonban várhatóan a világ egyik legdrágább kiadványa lesz. A cég pr-menedzsere a The Timesnak azt nyilatkozta: "több százezer dollárba kerül majd".

Aki nem szeretne lemaradni a könyvről, illetve a holdkőzetről, a Taschen honlapján már feliratkozhat a várólistára.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 1. péntek
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm