Vigyázz! Egy perc alatt feltörik a wifi-s gépedet!

2009. augusztus 27. 12:02

Japán kutatók kidolgoztak egy módszert, amellyel a wifi-kapcsolatok alapjául szolgáló WPA-titkosítás kevesebb, mint egy perc alatt feltörhető.

A módszerrel a hackerek minden további nélkül követni tudják a számítógépek és a WPA (Wi-Fi Protected Access) kapcsolatot használó routerek közötti kapcsolatot.

Bár már biztonsági réseket tesztelő programozók már tavaly novemberben rájöttek, hogy a WPA-csatlakozás feltörhető, a japánok most új szintre jutottak a probléma feltárásában. "A korábban csak elméletiként létező problémát igencsak gyakorlativá tették" - idézte a Computerworld Dragos Ruiut, a PacSec biztonsági konferencia szervezőjét.

A korábban bemutatott WPA elleni támadások legalább 12 percet vettek igénybe, ehhez képest az egy perc ijesztően kevés. A módszer azonban - elődeihez hasonlóan - csak a TKIP-algoritmust használó gépek ellen működik, az újabb, WPA2-es, illetve erősebb, AES-algoritmust használó rendszerekkel szemben már hatástalan.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 26. vasárnap
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
Hősök napja
Május 26.
Szentháromság
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 25. 19:20
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem