A KSH adatai szerint drasztikusan csökken az egy főre eső elfogyasztott kenyér mennyisége. Míg 2002-ben átlagosan 62,7 kilogramm kenyeret ettünk, a legfrissebb, 2007-es adat szerint ez a mennyiség 46 kilogrammra csökkent.
Dörnyei Otília, a GfK Piackutató cégvezetője szerint ez a köztes étkezések számának a növekedésével, illetve a kenyeret termékek (chipszek, müzlik) térnyerésével magyarázható.
Eközben divattá vált otthon sütni a kenyeret: a Media Marktnál elmondták, évente több tízezer darabot adnak el ezekből a konyhai kisgépekből, főleg a karácsonyi időszakban.
Az elmúlt két évtizedben az elfogyasztott barna kenyér mennyisége lassan nőtt, és csökkent a fehér kenyér részesedése: ma a vásárlók 58 százaléka fogyaszt naponta fehér kenyeret, 14 százaléka barnát - utóbbit főleg a tehetősebbek, illetve a nők vásárolják.
-
Adatvezérelt energiakereskedelem és AI-transzformáció: ezek az Audax Renewables jövőévi célkitűzései
A Pénzcentrum Pap Gabriellát, az energetikai vállalat ügyvezető igazgatóját kérdezte.
-
Megindult az MBH Bank részvények igénylése (x)
A lakossági befektetőket egyszerű folyamat és árkedvezmény is várja a bank részvényigénylésében.
-
Megéri-e a KKV-nak napelembe fektetnie? (x)
Energiaválság és kiszámíthatatlan költségek
-
Szigetüzem egyszerűen: megbízható Pramac megoldások (x)
A stabil energiaellátás ma már nem luxus, hanem alapfeltétel – legyen szó otthonról, vállalkozásról vagy mezőgazdasági telepről.








