6 °C Budapest

Önkéntes honszolgálat: kedvezményekkel csábítanák a fiatalokat

Pénzcentrum
2009. augusztus 11. 09:17

Az MDF javaslata alapján az önkéntes honszolgálatot végző 16 és 35 év közötti fiatalok hat hónapon keresztül, illetve legalább ötszáz órában végeznének közösségi munkát, cserébe kedvezményes diákhiteltől, a felvételi pluszpontokig számos kedvezmény közül választhatnának.

Honszolgálatnak minősülne az idős emberek segítése, a rászorultak ellátásában való segédkezés, a környezet- és tájvédelem vagy a kulturális örökségvédelem területén végzett munka. A szolgálatot ellátók honoráriumként választhatnának kedvezményesebb kamatozású diákhitelt, ösztöndíj-kiegészítést, kedvezményes jogosítványt, nyelvtanfolyamot, vagy pluszpontokat a felsőoktatási intézményekbe való felvételinél.

A közérdekű önkéntes tevékenységről 2005 óta önálló törvény rendelkezik. Most is bárki segíthet például a katasztrófavédelmi feladatok ellátásánál, vagy az egészségügyi szolgáltatások biztosításánál, azonban kedvezményre nem számíthat.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?