28 °C Budapest

250 új munkahely Kecskeméten

2009. július 20. 16:17

A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója továbbra is hisz Magyarországban: az autóalkatrészeket gyártó Bosal kecskeméti beruházása 250 fő számára teremt munkahelyet.

A Bosal csoport 2004 óta van jelen Kecskeméten, és egyre bővíti magyarországi tevékenységét. A kormány támogatásával megvalósuló termelőbázis, üzemcsarnok, valamint a járműipari alkatrészgyártó és felületkezelő kapacitás teljes egészében 2009 szeptemberére készül el, és a következő fél évben több új termék gyártása is megkezdődik. Jelenleg autóemelőt, szélfogót, vonóhorgot és vonógömböt gyártanak 200 fő foglalkoztatásával.

Az 1923-ban alapított Bosal cégcsoport autóipari beszállítóként leginkább kipufogó rendszereiről ismert, de vonóhorgot, tetőcsomagtartót, luxusautók kiegészítőjeként szélfogót, valamint autóemelőt is gyárt. A családi vállalkozás világszerte több mint 6000 alkalmazottal, mintegy 800 millió euró éves forgalommal, 22 országban 42 gyártóüzemmel rendelkezik.

"A Bosal és a Bosal-Oris szinte valamennyi nagy autógyártónak beszállítója, így többek között a Daimler, a Volkswagen Csoport és a General Motors is tőlünk rendel alkatrészeket. A magyar kollégák többéves teljesítménye bizonyítja, hogy helyes döntés volt a kecskeméti beruházás." - hangsúlyozta Jörg Riehle, a Bosal Csoport igazgatósági tagja. Sipos János, a kecskeméti Bosal cégek ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a gyártáson kívül, új termékek tervezésére is nagy hangsúlyt fektetnek, helyi mérnökök toborzásával folyamatosan bővítik fejlesztési csapatunkat.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?