Petíció! Besokallt az EU trükkjeitől az eBay!

2009. július 7. 17:37

Úgy tűnik az eBay-nek elege lett belőle, hogy egyes európai cégek unos-untalan letiltatják a termékeik kereskedését a legnagyobb online apróhirdetési oldalon, az Európai Unió versenyszabályai pedig még muníciót is adnak ehhez. A cég ezért online petíciót fogalmazott meg, melyekhez aláírásokat gyűjt - természetesen az interneten. A felhívás az alábbiakban olvasható.

"Az eBay apróhirdetési oldal egy egyszerű ötletre épült: hogy létrehozzunk egy olyan globális kereskedelmi felületet, ahol gyakorlatilag bárki tud bármit vásárolni. Sajnos veszélybe került a missziónk: néhány kereskedelmi márkatulajdonos és gyártó ugyanis visszaforgatná az idő kerekét és igyekszik megakadályozni, hogy termékeiket az eBay-en vagy bármely más európai website-on forgalmazzák.

Végső soron a kezdeményezésükkel a vásárlók joga csorbul, hogy egy hatalmas online piactéren a termékeket és az árakat felmérve a lehető legjobb választást hozzák meg vásárláskor.

A márkatulajdonosok egy része azzal védekezik, hogy a termékeik eBay-en való értékesítését valójában azért kell leállítani, hogy a hamisítványok ne terjedhessenek. Csakhogy az eBay 31 000 márkatulajdonossal kötött szerződésének és együttműködésének köszönhetően tavaly mindössze a meghirdetett termékek 0,15 százalékáról derült ki, hogy hamis. A cégek valódi szándéka sokkal inkább az, hogy megállítsák a termékeik árusítását az apróhirdetési oldalakon, függetlenül attól, hogy új vagy használt, eredeti vagy hamisítvány. És ez nem csak a luxustermékek gyártóira igaz, de olyan áruknál is előfordul, mint a gyermekjátékok, elektronikus eszközök, fűnyírók és tolókocsik. Ha meg akarjuk akadályozni, hogy a többi gyártó is hasonlóan járjon el, most kell cselekednünk.

Éppen ezért felszólítjuk az európai döntéshozókat, hogy írják át az EU versenytörvényét és hagyjanak fel az alantas kereskedelmi trükkökkel. Ehhez azonban szükségünk van a segítségetekre. Ha szeretnétek fellépni az online kereskedelmi korlátozások ellen, írjátok alá a petíciónkat." 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az eBay-felhasználók, akiknek elege van a netkereskedelem korlátozásából az alábbi linken csatlakozhatnak a kezdeményezéshez.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?