Petíció! Besokallt az EU trükkjeitől az eBay!

2009. július 7. 17:37

Úgy tűnik az eBay-nek elege lett belőle, hogy egyes európai cégek unos-untalan letiltatják a termékeik kereskedését a legnagyobb online apróhirdetési oldalon, az Európai Unió versenyszabályai pedig még muníciót is adnak ehhez. A cég ezért online petíciót fogalmazott meg, melyekhez aláírásokat gyűjt - természetesen az interneten. A felhívás az alábbiakban olvasható.

"Az eBay apróhirdetési oldal egy egyszerű ötletre épült: hogy létrehozzunk egy olyan globális kereskedelmi felületet, ahol gyakorlatilag bárki tud bármit vásárolni. Sajnos veszélybe került a missziónk: néhány kereskedelmi márkatulajdonos és gyártó ugyanis visszaforgatná az idő kerekét és igyekszik megakadályozni, hogy termékeiket az eBay-en vagy bármely más európai website-on forgalmazzák.

Végső soron a kezdeményezésükkel a vásárlók joga csorbul, hogy egy hatalmas online piactéren a termékeket és az árakat felmérve a lehető legjobb választást hozzák meg vásárláskor.

A márkatulajdonosok egy része azzal védekezik, hogy a termékeik eBay-en való értékesítését valójában azért kell leállítani, hogy a hamisítványok ne terjedhessenek. Csakhogy az eBay 31 000 márkatulajdonossal kötött szerződésének és együttműködésének köszönhetően tavaly mindössze a meghirdetett termékek 0,15 százalékáról derült ki, hogy hamis. A cégek valódi szándéka sokkal inkább az, hogy megállítsák a termékeik árusítását az apróhirdetési oldalakon, függetlenül attól, hogy új vagy használt, eredeti vagy hamisítvány. És ez nem csak a luxustermékek gyártóira igaz, de olyan áruknál is előfordul, mint a gyermekjátékok, elektronikus eszközök, fűnyírók és tolókocsik. Ha meg akarjuk akadályozni, hogy a többi gyártó is hasonlóan járjon el, most kell cselekednünk.

Éppen ezért felszólítjuk az európai döntéshozókat, hogy írják át az EU versenytörvényét és hagyjanak fel az alantas kereskedelmi trükkökkel. Ehhez azonban szükségünk van a segítségetekre. Ha szeretnétek fellépni az online kereskedelmi korlátozások ellen, írjátok alá a petíciónkat." 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az eBay-felhasználók, akiknek elege van a netkereskedelem korlátozásából az alábbi linken csatlakozhatnak a kezdeményezéshez.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm