2 °C Budapest

Elveszett a repülés öröme

2009. július 2. 13:02

Hol vannak már azok a napok, amikor az ember kiöltözött egy repülőúthoz, élvezte a kényeztető szolgáltatásokat és frissen, kipihenten érkezett a célállomásra? Manapság már az is öröm, ha az ember gyorsan átér a biztonsági ellenőrzésen és welcome-drinkkel fogadják a fedélzeten.

A J.D. Power & Associates idei felmérése alapján az Alaska Airlines lett a legjobb hagyományos repülőtársaság Észak-Amerikában. Nem sokkal maradt le mögötte a Continental, mely szintén jó jegyeket szerzett a jegyfoglalás, a beszállás és kiszállás megszervezése terén. A leggyengébben a United és a US Airways muzsikált a hagyományos légivállalkozások közül.

A fapadosok közül negyedik éve a JetBlue vitte el a pálmát, melynek repülés közbeni szolgáltatásai különösen szimpatikusak az utasok számára. Költségek és árak szempontjából a Southwest bizonyult nyerőnek, míg a WestJet a check-in és a személyzet terén jeleskedett.

Hiába azonban itt-ott a kimagasló teljesítmény, összességében harmadik éve csökken az utasok elégedettsége a repülőgépeken. Ami viszont jó hír: a járatok átlagos késése 2008-hoz képest 8 perccel csökkent, míg az ügyintézés átlagos ideje 14-ről 12 percre csökkent.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?