16 °C Budapest

Elveszett a repülés öröme

2009. július 2. 13:02

Hol vannak már azok a napok, amikor az ember kiöltözött egy repülőúthoz, élvezte a kényeztető szolgáltatásokat és frissen, kipihenten érkezett a célállomásra? Manapság már az is öröm, ha az ember gyorsan átér a biztonsági ellenőrzésen és welcome-drinkkel fogadják a fedélzeten.

A J.D. Power & Associates idei felmérése alapján az Alaska Airlines lett a legjobb hagyományos repülőtársaság Észak-Amerikában. Nem sokkal maradt le mögötte a Continental, mely szintén jó jegyeket szerzett a jegyfoglalás, a beszállás és kiszállás megszervezése terén. A leggyengébben a United és a US Airways muzsikált a hagyományos légivállalkozások közül.

A fapadosok közül negyedik éve a JetBlue vitte el a pálmát, melynek repülés közbeni szolgáltatásai különösen szimpatikusak az utasok számára. Költségek és árak szempontjából a Southwest bizonyult nyerőnek, míg a WestJet a check-in és a személyzet terén jeleskedett.

Hiába azonban itt-ott a kimagasló teljesítmény, összességében harmadik éve csökken az utasok elégedettsége a repülőgépeken. Ami viszont jó hír: a járatok átlagos késése 2008-hoz képest 8 perccel csökkent, míg az ügyintézés átlagos ideje 14-ről 12 percre csökkent.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05