0 °C Budapest

A szlovákok tegnap végleg megszabadultak a koronától

2009. július 1. 14:02

Hat hónappal az euro szlovákiai bevezetése után, tegnap volt az utolsó lehetőségük helyieknek beváltani megmaradt szlovák koronáikat a bankokban.

Az egyik szlovák bank szóvivője azt mondta, hogy a napokban zsákszámra hozták az emberek megmaradt koronáikat beváltásra, az egyik ügyfél egy cipős doboznyi, 50 helleres pénzérmét hozott be, amit a garázsában talált - és amit egyébként már rég kivontak a forgalomból.

Egy másik család a nagymama összes megtakarításával fáradt be a fiókba, jó néhány ötezres címletű bankjeggyel.

Hatalmas roham szerencsére nem alakult ki a bankokban, mivel az euro bevezetése utáni néhány hétben a legtöbben beváltották koronáikat, és csak a lakosság elenyésző része hagyta ezt a június 30-i utolsó határidőre.

Többségük azt mondta, hogy télikabátjuk zsebében, rég nem használt kézitáskákban és ritkán hordott ruháik zsebeiben akadtak még koronára. Néhányan még csehszlovák bankjegyeket is megpróbáltak beváltani, melyeket már 16 éve kivontak a forgalomból, de akadtak német márkával próbálkozók is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Keddtől azonban már az eddig hivatalosan forgalomban lévő szlovák koronát sem váltják be a bankok, egyedül a jegybank, de ott is csak az év végéig.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem