Bezárnak a szlovák pénzváltók!

Pénzcentrum
2008. december 29. 10:00

Szlovákiában az euró januári bevezetésével egyidejűleg bezár a pénzváltók többsége is, ugyanis forgalmuk nagy részét a közös valuta, és a forgalomból kikerülő szlovák korona adta - írja a Népszabadság.

A lapnak nyilatkozó Bovex cég ügyvezetője, aki a legtöbb pénzváltót üzemelteti Szlovákiában, elmondta, hogy forgalmuk 70-80 százalékát az euró-szlovák korona váltása biztosította. Mivel dollárt, svájci frankot, forintot, vagy cseh koronát viszonylag kevesen váltanak, így a pénzváltók üzemeltetése nem éri meg, ezért a legtöbb bevásárlóközpontban már fel is mondták a bérleti szerződést.

A Magas-Tátrában és egyéb szlovákiai síközpontokban is jóval kevesebb pénzváltó működik majd jövőre, helyettük a cég programszervezéssel, ingatlanügynökségek beindításával igyekszik majd talpon maradni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm