11 °C Budapest

Bezárnak a szlovák pénzváltók!

Pénzcentrum
2008. december 29. 10:00

Szlovákiában az euró januári bevezetésével egyidejűleg bezár a pénzváltók többsége is, ugyanis forgalmuk nagy részét a közös valuta, és a forgalomból kikerülő szlovák korona adta - írja a Népszabadság.

A lapnak nyilatkozó Bovex cég ügyvezetője, aki a legtöbb pénzváltót üzemelteti Szlovákiában, elmondta, hogy forgalmuk 70-80 százalékát az euró-szlovák korona váltása biztosította. Mivel dollárt, svájci frankot, forintot, vagy cseh koronát viszonylag kevesen váltanak, így a pénzváltók üzemeltetése nem éri meg, ezért a legtöbb bevásárlóközpontban már fel is mondták a bérleti szerződést.

A Magas-Tátrában és egyéb szlovákiai síközpontokban is jóval kevesebb pénzváltó működik majd jövőre, helyettük a cég programszervezéssel, ingatlanügynökségek beindításával igyekszik majd talpon maradni.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?