9 °C Budapest

Öngyilkos taxiakciók

Pénzcentrum
2009. június 22. 08:47

Miközben sok budapesti taxis vállalkozás a lehető legmagasabb tarifát alkalmazza, az utasok bőven válogathatnak a 300 forintos alapdíj mellett meghatározott 240 forintos nappali és 336 forintos éjszakai kilométerdíjnál jóval alacsonyabb árakkal dolgozó szolgáltatók közül. A konkurencia szerint azonban ezek az akciók még az önköltséget sem fedezik.

A Minimobil jóval a 40 százalék körüli fővárosi átlagot meghaladó, 60-65 százalékos kihasználtságot tud elérni a 168 forintos kilométerenkénti tarifának, valamint annak köszönhetően, hogy nem bővítik járműveik számát - mondta a Napi Gazdaságnak Bakucz József, a cég tulajdonosa. A Taxi 2000 is beszállt a versenybe, kilométerenként 4 forinttal a Minimobil alá ígérve, miközben a Rádió Taxi árcsökkentés helyett fix tarifás rendszert vezetett be, elsősorban a hétvégén szórakozni induló fiatalokra célozva. Horváth Csaba, a társaság vezetője szerint az eddigi tapasztalatok alapján jó lépés volt az egy útra szóló 2777 forintos tarifa bevezetése.

Meglehetősen szkeptikusan nyilatkozott ugyanakkor az akciókról Orbán Lajos, a 6x6 Taxi ügyvezető igazgatója, aki szerint ezekkel a társaságok saját költségeiket sem tudják fedezni. Hasonló véleményen van Sipeki József, a Tele5 Taxi ügyvezető igazgatója is, aki szerint 200 forintos kilométerdíj alatt biztosan nem térülnek meg még az üzemeltetési költségek sem. Sipeki úgy véli, a jelenlegi maximált tarifák is pengeélen táncolnak, ezért olyan javaslatot terjesztettek a városvezetés elé, amelyben a 500-600 forintra emelt alapdíj mellett 200 forintos nappali és 260 forintos éjszakai tarifa bevezetését szorgalmazták.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm