Öngyilkos taxiakciók

Pénzcentrum
2009. június 22. 08:47

Miközben sok budapesti taxis vállalkozás a lehető legmagasabb tarifát alkalmazza, az utasok bőven válogathatnak a 300 forintos alapdíj mellett meghatározott 240 forintos nappali és 336 forintos éjszakai kilométerdíjnál jóval alacsonyabb árakkal dolgozó szolgáltatók közül. A konkurencia szerint azonban ezek az akciók még az önköltséget sem fedezik.

A Minimobil jóval a 40 százalék körüli fővárosi átlagot meghaladó, 60-65 százalékos kihasználtságot tud elérni a 168 forintos kilométerenkénti tarifának, valamint annak köszönhetően, hogy nem bővítik járműveik számát - mondta a Napi Gazdaságnak Bakucz József, a cég tulajdonosa. A Taxi 2000 is beszállt a versenybe, kilométerenként 4 forinttal a Minimobil alá ígérve, miközben a Rádió Taxi árcsökkentés helyett fix tarifás rendszert vezetett be, elsősorban a hétvégén szórakozni induló fiatalokra célozva. Horváth Csaba, a társaság vezetője szerint az eddigi tapasztalatok alapján jó lépés volt az egy útra szóló 2777 forintos tarifa bevezetése.

Meglehetősen szkeptikusan nyilatkozott ugyanakkor az akciókról Orbán Lajos, a 6x6 Taxi ügyvezető igazgatója, aki szerint ezekkel a társaságok saját költségeiket sem tudják fedezni. Hasonló véleményen van Sipeki József, a Tele5 Taxi ügyvezető igazgatója is, aki szerint 200 forintos kilométerdíj alatt biztosan nem térülnek meg még az üzemeltetési költségek sem. Sipeki úgy véli, a jelenlegi maximált tarifák is pengeélen táncolnak, ezért olyan javaslatot terjesztettek a városvezetés elé, amelyben a 500-600 forintra emelt alapdíj mellett 200 forintos nappali és 260 forintos éjszakai tarifa bevezetését szorgalmazták.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 23. csütörtök
Tekla
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?