15 °C Budapest

Figyelem! Súlyos sérülést okozhat a bútorok összeszerelése!

2009. május 25. 11:02

A lapraszerelt bútorok összerakása első látásra könnyűnek tűnhet, azonban a statisztikák szerint komoly sérülést okozhat.

A "Do it Yourself", azaz a "Csináld magad" bútorépítés komoly veszélyeket tartogat. Egy brit felmérés szerint a felnőttek 10 százaléka sérült már meg akkor, amikor egy szekrényt, asztalt, vagy más bútort próbált meg otthon összerakni.

A sérülések 6 százaléka olyan súlyosnak bizonyult, hogy kórházi ellátásra volt szükség- áll az Ask Jeeves közvéleménykutató cég felmérésében. A cég szóvivője szerint az ilyen lapraszerelt bútorok a modern háztartást testesítik meg, és igencsak hozzájárulnak az olyan óriási lakberendezési áruházláncok sikeréhez, mint az IKEA vagy a Kika.

Ugyanakkor az ilyen bútorok összeszerelése sokszor csak első pillantásra tűnik könnyűnek: egy nagyobb szekrénnyel akár fél napot is elbajlódhatunk, ráadásul vannak olyan termékek, amelyek összeszereléséhez műszaki érzék és tapasztalat is szükséges.

A népszerű lakberendezési üzletek egyik titka a viszonylag alacsony ár: azzal, hogy lapraszerelt bútorokat vásárolunk, nem kell megfizetnünk az összeszerelés költségét. Ráadásul sokkal egyszerűbb és olcsóbb így szállítani a termékeket. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Más haszna is van azonban az ilyen termékeknek. A felmérés adatai azt bizonyítják: a nők 27 százaléka kimondottan előnyösnek találja, ha egy férfi össze tudja szerelni a bútorokat.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17