17 °C Budapest

Figyelem! Súlyos sérülést okozhat a bútorok összeszerelése!

2009. május 25. 11:02

A lapraszerelt bútorok összerakása első látásra könnyűnek tűnhet, azonban a statisztikák szerint komoly sérülést okozhat.

A "Do it Yourself", azaz a "Csináld magad" bútorépítés komoly veszélyeket tartogat. Egy brit felmérés szerint a felnőttek 10 százaléka sérült már meg akkor, amikor egy szekrényt, asztalt, vagy más bútort próbált meg otthon összerakni.

A sérülések 6 százaléka olyan súlyosnak bizonyult, hogy kórházi ellátásra volt szükség- áll az Ask Jeeves közvéleménykutató cég felmérésében. A cég szóvivője szerint az ilyen lapraszerelt bútorok a modern háztartást testesítik meg, és igencsak hozzájárulnak az olyan óriási lakberendezési áruházláncok sikeréhez, mint az IKEA vagy a Kika.

Ugyanakkor az ilyen bútorok összeszerelése sokszor csak első pillantásra tűnik könnyűnek: egy nagyobb szekrénnyel akár fél napot is elbajlódhatunk, ráadásul vannak olyan termékek, amelyek összeszereléséhez műszaki érzék és tapasztalat is szükséges.

A népszerű lakberendezési üzletek egyik titka a viszonylag alacsony ár: azzal, hogy lapraszerelt bútorokat vásárolunk, nem kell megfizetnünk az összeszerelés költségét. Ráadásul sokkal egyszerűbb és olcsóbb így szállítani a termékeket. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Más haszna is van azonban az ilyen termékeknek. A felmérés adatai azt bizonyítják: a nők 27 százaléka kimondottan előnyösnek találja, ha egy férfi össze tudja szerelni a bútorokat.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?