-2 °C Budapest

Figyelem! Súlyos sérülést okozhat a bútorok összeszerelése!

2009. május 25. 11:02

A lapraszerelt bútorok összerakása első látásra könnyűnek tűnhet, azonban a statisztikák szerint komoly sérülést okozhat.

A "Do it Yourself", azaz a "Csináld magad" bútorépítés komoly veszélyeket tartogat. Egy brit felmérés szerint a felnőttek 10 százaléka sérült már meg akkor, amikor egy szekrényt, asztalt, vagy más bútort próbált meg otthon összerakni.

A sérülések 6 százaléka olyan súlyosnak bizonyult, hogy kórházi ellátásra volt szükség- áll az Ask Jeeves közvéleménykutató cég felmérésében. A cég szóvivője szerint az ilyen lapraszerelt bútorok a modern háztartást testesítik meg, és igencsak hozzájárulnak az olyan óriási lakberendezési áruházláncok sikeréhez, mint az IKEA vagy a Kika.

Ugyanakkor az ilyen bútorok összeszerelése sokszor csak első pillantásra tűnik könnyűnek: egy nagyobb szekrénnyel akár fél napot is elbajlódhatunk, ráadásul vannak olyan termékek, amelyek összeszereléséhez műszaki érzék és tapasztalat is szükséges.

A népszerű lakberendezési üzletek egyik titka a viszonylag alacsony ár: azzal, hogy lapraszerelt bútorokat vásárolunk, nem kell megfizetnünk az összeszerelés költségét. Ráadásul sokkal egyszerűbb és olcsóbb így szállítani a termékeket. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 12 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,02 százalékos THM-el, és havi 98 070 forintos törlesztővel fel lehet venni az Erste Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,09% a THM; az UniCredit Banknál 8,11%; a MagNet Banknál 8,27%,  a K&H Banknál 8,28%; míg az OTP Banknál 8,29%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Más haszna is van azonban az ilyen termékeknek. A felmérés adatai azt bizonyítják: a nők 27 százaléka kimondottan előnyösnek találja, ha egy férfi össze tudja szerelni a bútorokat.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 8. péntek
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem