4 °C Budapest

Forradalom a keresőpiacon? A Yahoo! válaszokat adna, nem linkeket

2009. május 20. 15:00

A Yahoo szerint a jelenlegi keresőszavakra adott linkek kora lejárt: a fogyasztók nem kismillió válaszlehetőséget akarnak a kérdéseikre, hanem rendes válaszokat.

Prabhakar Raghavan, a Yahoo Labs és a Yahoo Search Strategy vezetője szerint legalábbis ez lehet a jövő keresőinek iránya. Sajnos kész fejlesztés még nincs e téren, de a stratégia lassan körvonalazódik.

A tervek szerint a jövő keresője adatokat gyűjtene az általa meglátogatott webhelyekről, majd információcsomaggá alakítaná őket és így adná vissza a felhasználóknak. Például egy étterem oldaláról begyűjtenék az ott fogyasztható ételek listáját, a nyitvatartási órákat és minden egyéb fontosat, majd ezeket egyben dobná vissza a kereső válaszként.

A Yahoo az organizáláshoz természetesen saját algoritmusokat is felhasználna, de reményei szerint a munka nagy részét elvégzik az olyan nagy site-ok, mint a Facebook. Utóbbi például olyan mikro-formátumokat használ, melyek megmondják például a keresőnek a felhasználó vezeték- és keresztnevét és néhány egyéb adatát.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 27. vasárnap
Virgil
47. hét
November 27.
Advent (1.)
November 27.
Nemzetközi Aura nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 26. 19:16