Forradalom a keresőpiacon? A Yahoo! válaszokat adna, nem linkeket

2009. május 20. 15:00

A Yahoo szerint a jelenlegi keresőszavakra adott linkek kora lejárt: a fogyasztók nem kismillió válaszlehetőséget akarnak a kérdéseikre, hanem rendes válaszokat.

Prabhakar Raghavan, a Yahoo Labs és a Yahoo Search Strategy vezetője szerint legalábbis ez lehet a jövő keresőinek iránya. Sajnos kész fejlesztés még nincs e téren, de a stratégia lassan körvonalazódik.

A tervek szerint a jövő keresője adatokat gyűjtene az általa meglátogatott webhelyekről, majd információcsomaggá alakítaná őket és így adná vissza a felhasználóknak. Például egy étterem oldaláról begyűjtenék az ott fogyasztható ételek listáját, a nyitvatartási órákat és minden egyéb fontosat, majd ezeket egyben dobná vissza a kereső válaszként.

A Yahoo az organizáláshoz természetesen saját algoritmusokat is felhasználna, de reményei szerint a munka nagy részét elvégzik az olyan nagy site-ok, mint a Facebook. Utóbbi például olyan mikro-formátumokat használ, melyek megmondják például a keresőnek a felhasználó vezeték- és keresztnevét és néhány egyéb adatát.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem