17 °C Budapest

Öt év alatt 24 milliárdos bevételt hoztak a melegek az államnak

2009. május 18. 12:02

Felmérések szerint 2004 óta 111 millió dollárt, azaz több mint 23,7 milliárd forint bevételt hoztak az USA Massachusetts államának a melegházasságok.


A 2004 óta megköttetett mintegy 12 ezer, egynemű párok közötti házasság komoly bevételhez juttatta Massachusetts államot. A legkisebb amerikai államok közé tartozó Massachusetts-nek 111 millió dolláros, azaz mintegy 23,7 milliárd forintot hozott a konyhára az, hogy engedélyezték a homoszexuálisok közötti házasságkötéseket.

A Kaliforniai Egyetem tanulmánya szerint egy átlagos homoszexuális esküvőre 7400 dollárt (1,6 millió forint) költenek, de minden tizedik pár 20 ezer dollárnál (4,2 millió forint) is többet költ a lagzira.

Más felmérések szerint a fiatal, magasan iskolázott homoszexuálisok 2,5- szer gyakrabban utaznak az államba, mint 2004-et megelőzően.

Szakértők szerint a melegházasságok komoly hatással vannak a gazdaság több ágazatára, legfőképp az idegenforgalomra és a vendéglátásra, és fontos szerepet játszanak sok vállalkozás túlélésében. Massachusetts-ben idén májusban van az ötödik évfordulója az első hivatalos, államilag elismert melegházasságnak.

NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem