Őrület: vegetáriánus az egész város

2009. május 13. 19:02

A belgiumi Gent lehet az első város, ahol mindenki vegetáriánussá válhat, hetente legalább egy napig.

A belga város vezetése úgy döntött, ezentúl minden héten lesz egy húsmentes nap. A választott vezetők és a köztisztviselők is hús nélküli ételeket fogyasztanak majd.

A város lakói így próbálják meg felhívni a figyelmet az egészséges életmódra és a húsmentes táplálkozással -szerintük- együtt járó környezetkímélő életvitelre.


Mint arról már korábban beszámoltunk, az élelmiszeripar és a mezőgazdaság okozza a Föld károsanyag-kibocsátásának mintegy ötödét.
A kövérek felelősek a globális felmelegedésért?

 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Gent belvárosa (Fotó: iscp.ugent.be)


Az akcióhoz több iskola is csatlakozik: csak zöldségből és gyümölcsből készült, egészséges és tápláló ételeket szolgálnak fel a gyerekeknek a menzákon. A turisták sem maradhatnak ki a kampányból: számukra a városvezetés 90 ezer olyan térképet nyomtat, amely megmutatja, hol vannak vegetáriánus éttermek Gentben.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?