-2 °C Budapest

Őrület: vegetáriánus az egész város

2009. május 13. 19:02

A belgiumi Gent lehet az első város, ahol mindenki vegetáriánussá válhat, hetente legalább egy napig.

A belga város vezetése úgy döntött, ezentúl minden héten lesz egy húsmentes nap. A választott vezetők és a köztisztviselők is hús nélküli ételeket fogyasztanak majd.

A város lakói így próbálják meg felhívni a figyelmet az egészséges életmódra és a húsmentes táplálkozással -szerintük- együtt járó környezetkímélő életvitelre.


Mint arról már korábban beszámoltunk, az élelmiszeripar és a mezőgazdaság okozza a Föld károsanyag-kibocsátásának mintegy ötödét.
A kövérek felelősek a globális felmelegedésért?

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Gent belvárosa (Fotó: iscp.ugent.be)


Az akcióhoz több iskola is csatlakozik: csak zöldségből és gyümölcsből készült, egészséges és tápláló ételeket szolgálnak fel a gyerekeknek a menzákon. A turisták sem maradhatnak ki a kampányból: számukra a városvezetés 90 ezer olyan térképet nyomtat, amely megmutatja, hol vannak vegetáriánus éttermek Gentben.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 7. csütörtök
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm