2 °C Budapest

Horrorvideó a YouTube-on: te mersz választani?

Pénzcentrum
2009. május 15. 12:02

Az Európai Parlamenti választások közeledtével egyre több helyütt találkozhatunk már választási plakátokkal, figyelemfelhívó táblákkal, reklám spotokkal, melyek mind azt hivatottak elérni, hogy a választásra jogosultak nagyobb számban jelenjenek meg az urnáknál. Az öt évvel ezelőtti rendkívül alacsony részvétel miatt azonban az EU hathatósabb eszközöket is bevet a cél érdekében.

A közismert videómegosztó oldalon, a YouTube-on hirdeti csütörtök óta az EU-Parlament a június 7-i választásokat, méghozzá három rendhagyó spottal. Közös üzenetük, ami mindegyik kisvideó végén megjelenik: "There's always time to vote." - vagyis szavazni mindig van idő.

Az egyik spotban egy fiatal, szőke, igen csinos hölgy fut be sikítozva a szavazókörletbe, megmutatja személyijét, majd továbbra is üvöltözve beszalad a fülkébe, leadja voksát, és sikítva elhagyja az épületet. Rögtön utána egy maszkos, fejszés gyilkos is megjelenik. Ő is szavaz - hurrá!


Mi a tanulság? Nincs az az elfoglaltság, ami okot adhatna a szavazás elmulasztásához, még egy gyilkosság sem, még egy bankrablás sem, de még a Tour de France sem!

Persze kérdés, hogy kiket sikerül megszólítani ezekkel a videókkal, és mennyire tetszik a választásra jogosult lakosságnak- kommentek persze árulkodóak. Az EU mindenesetre reménykedik, és próbálkozik, több fronton is, hiszen a 2004-es választások meglehetősen kis érdeklődésre tartottak számot, 45,6 százalékos volt a részvételi arány az összes tagország átlagát tekintve.

Hazánkban mindössze 38,5 százaléka a választásra jogosultaknak fáradt az urnához akkor, egyes felmérések szerint azonban idén többen is kezükbe veszik sorsukat, élni fognak választási jogukkal.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 8. 11:03