Horrorvideó a YouTube-on: te mersz választani?

Pénzcentrum
2009. május 15. 12:02

Az Európai Parlamenti választások közeledtével egyre több helyütt találkozhatunk már választási plakátokkal, figyelemfelhívó táblákkal, reklám spotokkal, melyek mind azt hivatottak elérni, hogy a választásra jogosultak nagyobb számban jelenjenek meg az urnáknál. Az öt évvel ezelőtti rendkívül alacsony részvétel miatt azonban az EU hathatósabb eszközöket is bevet a cél érdekében.

A közismert videómegosztó oldalon, a YouTube-on hirdeti csütörtök óta az EU-Parlament a június 7-i választásokat, méghozzá három rendhagyó spottal. Közös üzenetük, ami mindegyik kisvideó végén megjelenik: "There's always time to vote." - vagyis szavazni mindig van idő.

Az egyik spotban egy fiatal, szőke, igen csinos hölgy fut be sikítozva a szavazókörletbe, megmutatja személyijét, majd továbbra is üvöltözve beszalad a fülkébe, leadja voksát, és sikítva elhagyja az épületet. Rögtön utána egy maszkos, fejszés gyilkos is megjelenik. Ő is szavaz - hurrá!


Mi a tanulság? Nincs az az elfoglaltság, ami okot adhatna a szavazás elmulasztásához, még egy gyilkosság sem, még egy bankrablás sem, de még a Tour de France sem!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Persze kérdés, hogy kiket sikerül megszólítani ezekkel a videókkal, és mennyire tetszik a választásra jogosult lakosságnak- kommentek persze árulkodóak. Az EU mindenesetre reménykedik, és próbálkozik, több fronton is, hiszen a 2004-es választások meglehetősen kis érdeklődésre tartottak számot, 45,6 százalékos volt a részvételi arány az összes tagország átlagát tekintve.

Hazánkban mindössze 38,5 százaléka a választásra jogosultaknak fáradt az urnához akkor, egyes felmérések szerint azonban idén többen is kezükbe veszik sorsukat, élni fognak választási jogukkal.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm