Fejszével verte szét a rendőrhelikoptert a dühös banda

2009. május 14. 17:32

Darabokra aprította a Surrey megyei rendőrség egyik ötmillió font értékű helikopterét egy feldühödött cigánybanda, mivel a helikopter folyamatosan megfigyelés alatt tartotta őket.

Az incidens azután történt, hogy a helikopter heteken keresztül megfigyelés alatt tartotta a lakókocsiparkot, amelyben éltek, s amelyről úgy sejtették: lopott autók és elemelt ékszerek rejtekhelye.

A rendőrség tudott róla, hogy a cigánycsaládoknak nem tetszik a dolog, ám arra senki nem gondolt, hogy az indulatok idáig fajulhatnak. A tömeg ugyanis este 10 óra után átmászott a Fairoaks-i reptér alig egy méteres falán, megfenyegette a reptér irányító személyzetét, majd baltákkal nekiesett a gépnek. A gép legalább két hétig forgalmon kívül lesz, a kér értéke több tízezer font.

A helikopter egyébként folyamatosan szemmel tartotta a terepet, valószínűleg ez is robbantotta ki a mindent elsöprő dühöt. A gép ugyanis csak áprilisban 214 felszállást végzett, vagyis napi átlagban hetet. A gép orra alá kamerát helyeztek, melynek képeit aztán az irányító helyiségben dolgozták fel. Bár a helikoptereket elsősorban gyanús személyek és autók üldözésére, illetve eltűnt személyek felkutatására használják, a megfigyelésre is rendkívül jól használhatóak, lévén 12 perc alatt tudnak végigpásztázni egy akkora területet, mely egyébként 450 emberórába kerülne.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?