9 °C Budapest

Fejszével verte szét a rendőrhelikoptert a dühös banda

2009. május 14. 17:32

Darabokra aprította a Surrey megyei rendőrség egyik ötmillió font értékű helikopterét egy feldühödött cigánybanda, mivel a helikopter folyamatosan megfigyelés alatt tartotta őket.

Az incidens azután történt, hogy a helikopter heteken keresztül megfigyelés alatt tartotta a lakókocsiparkot, amelyben éltek, s amelyről úgy sejtették: lopott autók és elemelt ékszerek rejtekhelye.

A rendőrség tudott róla, hogy a cigánycsaládoknak nem tetszik a dolog, ám arra senki nem gondolt, hogy az indulatok idáig fajulhatnak. A tömeg ugyanis este 10 óra után átmászott a Fairoaks-i reptér alig egy méteres falán, megfenyegette a reptér irányító személyzetét, majd baltákkal nekiesett a gépnek. A gép legalább két hétig forgalmon kívül lesz, a kér értéke több tízezer font.

A helikopter egyébként folyamatosan szemmel tartotta a terepet, valószínűleg ez is robbantotta ki a mindent elsöprő dühöt. A gép ugyanis csak áprilisban 214 felszállást végzett, vagyis napi átlagban hetet. A gép orra alá kamerát helyeztek, melynek képeit aztán az irányító helyiségben dolgozták fel. Bár a helikoptereket elsősorban gyanús személyek és autók üldözésére, illetve eltűnt személyek felkutatására használják, a megfigyelésre is rendkívül jól használhatóak, lévén 12 perc alatt tudnak végigpásztázni egy akkora területet, mely egyébként 450 emberórába kerülne.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem