16 °C Budapest

Ismét lebukott a Tesco: brutális büntetés

2009. május 12. 10:32

Hét esetben találta bizonyítottnak az Exceter-i Bíróság, hogy lejárt szavatosságú termékeket árult a Tesco Devon-i boltjaiban. A Tesco összesen 31 ezer font bírságra számíthat.

Az üzletláncot -amely nemrég jelentette be, hogy tavaly 3 milliárd fontos, azaz 935 milliárd forintos profitot termelt valószínűleg nem rendíti meg a mostani 31 ezer fontos (9,6 millió forint) büntetés.

A lejárt szavatosságú élelmiszereket három angliai üzletben, Exmouth-ban, Axminster-ben és Tiverton- ban találta a hatóság. Arról egyelőre nem érkezett jelentés, hogy pontosan milyen lejárt szavatosságú árucikkeket forgalmaztak, de valószínűsíthető, hogy a hatóságok a jövőben kiemelt figyelmet fordítanak a három megbüntetett áruházra.

Az eset pikantériáját az adja, hogy szinte napra pontosan két éve mutatta be a BBC azt a dokumentumfilmet, amit a két áruházi dolgozónak álcázott operatőrük a legnagyobb brit áruházakban, a Tescóban és a Sainsburysben forgatott. A titokban készült felvételeken látható, ahogy a dolgozók meghamisítják a friss árukon feltüntetett szavatossági és eladhatósági határidőket, illetve a hűtésre vonatkozó adatokat, majd az árut eladják.

Az áruházak menedzserei alapvető élelmiszer-higiéniai rendszabályokon spóroltak. A dolgozókkal ugyanazt a kést használtatták nyers és sült hús, illetve hal szeletelésére, ugyanazzal a nejlonnal borították le estéről estére az el nem adott friss húst, súlyos baktériumfertőzést, vagy ételmérgezést kockáztatva.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 28. kedd
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?