7 °C Budapest

Ismét lebukott a Tesco: brutális büntetés

2009. május 12. 10:32

Hét esetben találta bizonyítottnak az Exceter-i Bíróság, hogy lejárt szavatosságú termékeket árult a Tesco Devon-i boltjaiban. A Tesco összesen 31 ezer font bírságra számíthat.

Az üzletláncot -amely nemrég jelentette be, hogy tavaly 3 milliárd fontos, azaz 935 milliárd forintos profitot termelt valószínűleg nem rendíti meg a mostani 31 ezer fontos (9,6 millió forint) büntetés.

A lejárt szavatosságú élelmiszereket három angliai üzletben, Exmouth-ban, Axminster-ben és Tiverton- ban találta a hatóság. Arról egyelőre nem érkezett jelentés, hogy pontosan milyen lejárt szavatosságú árucikkeket forgalmaztak, de valószínűsíthető, hogy a hatóságok a jövőben kiemelt figyelmet fordítanak a három megbüntetett áruházra.

Az eset pikantériáját az adja, hogy szinte napra pontosan két éve mutatta be a BBC azt a dokumentumfilmet, amit a két áruházi dolgozónak álcázott operatőrük a legnagyobb brit áruházakban, a Tescóban és a Sainsburysben forgatott. A titokban készült felvételeken látható, ahogy a dolgozók meghamisítják a friss árukon feltüntetett szavatossági és eladhatósági határidőket, illetve a hűtésre vonatkozó adatokat, majd az árut eladják.

Az áruházak menedzserei alapvető élelmiszer-higiéniai rendszabályokon spóroltak. A dolgozókkal ugyanazt a kést használtatták nyers és sült hús, illetve hal szeletelésére, ugyanazzal a nejlonnal borították le estéről estére az el nem adott friss húst, súlyos baktériumfertőzést, vagy ételmérgezést kockáztatva.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem