3 °C Budapest

Ismét lebukott a Tesco: brutális büntetés

2009. május 12. 10:32

Hét esetben találta bizonyítottnak az Exceter-i Bíróság, hogy lejárt szavatosságú termékeket árult a Tesco Devon-i boltjaiban. A Tesco összesen 31 ezer font bírságra számíthat.

Az üzletláncot -amely nemrég jelentette be, hogy tavaly 3 milliárd fontos, azaz 935 milliárd forintos profitot termelt valószínűleg nem rendíti meg a mostani 31 ezer fontos (9,6 millió forint) büntetés.

A lejárt szavatosságú élelmiszereket három angliai üzletben, Exmouth-ban, Axminster-ben és Tiverton- ban találta a hatóság. Arról egyelőre nem érkezett jelentés, hogy pontosan milyen lejárt szavatosságú árucikkeket forgalmaztak, de valószínűsíthető, hogy a hatóságok a jövőben kiemelt figyelmet fordítanak a három megbüntetett áruházra.

Az eset pikantériáját az adja, hogy szinte napra pontosan két éve mutatta be a BBC azt a dokumentumfilmet, amit a két áruházi dolgozónak álcázott operatőrük a legnagyobb brit áruházakban, a Tescóban és a Sainsburysben forgatott. A titokban készült felvételeken látható, ahogy a dolgozók meghamisítják a friss árukon feltüntetett szavatossági és eladhatósági határidőket, illetve a hűtésre vonatkozó adatokat, majd az árut eladják.

Az áruházak menedzserei alapvető élelmiszer-higiéniai rendszabályokon spóroltak. A dolgozókkal ugyanazt a kést használtatták nyers és sült hús, illetve hal szeletelésére, ugyanazzal a nejlonnal borították le estéről estére az el nem adott friss húst, súlyos baktériumfertőzést, vagy ételmérgezést kockáztatva.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?