17 °C Budapest

Kivételes Tesco-húzás: a homlokához csapott a konkurencia!

2009. április 28. 06:00

A brit Tesco áruházlánc szokatlan, de nagyon ötletes húzással próbálja tovább duzzasztani az értékesítésből származó árbevételét. A hipermarket egy hat főből álló meteorológus csapatot alkalmaz annak érdekében, hogy az üzletek árukészlete összhangban legyen a mindenkori időjárási viszonyokhoz tartozó vásárlói szokásokkal.

A hat szakértőt azzal a nem titkolt szándékkal vették fel, hogy a polcokon található árukészletet összhangba tudják hozni az időjárási körülményekkel. Az üzletvezetők ezentúl megbizonyosodhatnak arról, hogy megfelelő készletekkel várják a vásárlók rohamát.

A meteorológusok segítségével csökkenthető lesz a nemkívánatos készletek aránya, ami különösen fontos a gyorsan romló élelmiszerek körében. A program másik előnye pedig, hogy az időjárás változásakor az áruházak elegendő raktárkészlettel készülhetnek, így nem fogynak ki a népszerű termékekből.

Korábban: Mi volt a Tesco szendvicsben? - gyomorforgató képpel

Az előzetes vizsgálatok szerint az időjárás legkisebb változása is jelentősen befolyásolja a vásárlói szokásokat, ami az értékesítési számokban is megmutatkozik. A naposabb időszakokban sokkal több húsfélét vesznek az emberek, mivel ekkor beindul a kerti grillezések időszaka.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Felhősebb, borúsabb időben a vásárlók inkább levest főznek, pudingot készítenek, vagy egyéb kényelmi élelmiszereket vásárolnak. A Tesco szóvivője szerint a hőmérséklet 10 Celsius-fokos emelkedése esetén négyszer annyi sütnivaló húst vesznek az emberek.

Idén nyáron vizsgázik majd az új előrejelző rendszer, a népszerű áruházlánc első alkalommal győződhet meg az üzletek időjárási viszonyoknak megfelelő termék-ellátottságáról. A nyári hónapokban sokkal több vásárlóra számít a Tesco, véleményük szerint a külföldi nyaralások helyett a válság hatására - főleg a skótok - nagy valószínűséggel otthon maradnak.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?