Kivételes Tesco-húzás: a homlokához csapott a konkurencia!

2009. április 28. 06:00

A brit Tesco áruházlánc szokatlan, de nagyon ötletes húzással próbálja tovább duzzasztani az értékesítésből származó árbevételét. A hipermarket egy hat főből álló meteorológus csapatot alkalmaz annak érdekében, hogy az üzletek árukészlete összhangban legyen a mindenkori időjárási viszonyokhoz tartozó vásárlói szokásokkal.

A hat szakértőt azzal a nem titkolt szándékkal vették fel, hogy a polcokon található árukészletet összhangba tudják hozni az időjárási körülményekkel. Az üzletvezetők ezentúl megbizonyosodhatnak arról, hogy megfelelő készletekkel várják a vásárlók rohamát.

A meteorológusok segítségével csökkenthető lesz a nemkívánatos készletek aránya, ami különösen fontos a gyorsan romló élelmiszerek körében. A program másik előnye pedig, hogy az időjárás változásakor az áruházak elegendő raktárkészlettel készülhetnek, így nem fogynak ki a népszerű termékekből.

Korábban: Mi volt a Tesco szendvicsben? - gyomorforgató képpel

Az előzetes vizsgálatok szerint az időjárás legkisebb változása is jelentősen befolyásolja a vásárlói szokásokat, ami az értékesítési számokban is megmutatkozik. A naposabb időszakokban sokkal több húsfélét vesznek az emberek, mivel ekkor beindul a kerti grillezések időszaka.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Felhősebb, borúsabb időben a vásárlók inkább levest főznek, pudingot készítenek, vagy egyéb kényelmi élelmiszereket vásárolnak. A Tesco szóvivője szerint a hőmérséklet 10 Celsius-fokos emelkedése esetén négyszer annyi sütnivaló húst vesznek az emberek.

Idén nyáron vizsgázik majd az új előrejelző rendszer, a népszerű áruházlánc első alkalommal győződhet meg az üzletek időjárási viszonyoknak megfelelő termék-ellátottságáról. A nyári hónapokban sokkal több vásárlóra számít a Tesco, véleményük szerint a külföldi nyaralások helyett a válság hatására - főleg a skótok - nagy valószínűséggel otthon maradnak.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm