19 °C Budapest

Kivételes Tesco-húzás: a homlokához csapott a konkurencia!

2009. április 28. 06:00

A brit Tesco áruházlánc szokatlan, de nagyon ötletes húzással próbálja tovább duzzasztani az értékesítésből származó árbevételét. A hipermarket egy hat főből álló meteorológus csapatot alkalmaz annak érdekében, hogy az üzletek árukészlete összhangban legyen a mindenkori időjárási viszonyokhoz tartozó vásárlói szokásokkal.

A hat szakértőt azzal a nem titkolt szándékkal vették fel, hogy a polcokon található árukészletet összhangba tudják hozni az időjárási körülményekkel. Az üzletvezetők ezentúl megbizonyosodhatnak arról, hogy megfelelő készletekkel várják a vásárlók rohamát.

A meteorológusok segítségével csökkenthető lesz a nemkívánatos készletek aránya, ami különösen fontos a gyorsan romló élelmiszerek körében. A program másik előnye pedig, hogy az időjárás változásakor az áruházak elegendő raktárkészlettel készülhetnek, így nem fogynak ki a népszerű termékekből.

Korábban: Mi volt a Tesco szendvicsben? - gyomorforgató képpel

Az előzetes vizsgálatok szerint az időjárás legkisebb változása is jelentősen befolyásolja a vásárlói szokásokat, ami az értékesítési számokban is megmutatkozik. A naposabb időszakokban sokkal több húsfélét vesznek az emberek, mivel ekkor beindul a kerti grillezések időszaka.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Felhősebb, borúsabb időben a vásárlók inkább levest főznek, pudingot készítenek, vagy egyéb kényelmi élelmiszereket vásárolnak. A Tesco szóvivője szerint a hőmérséklet 10 Celsius-fokos emelkedése esetén négyszer annyi sütnivaló húst vesznek az emberek.

Idén nyáron vizsgázik majd az új előrejelző rendszer, a népszerű áruházlánc első alkalommal győződhet meg az üzletek időjárási viszonyoknak megfelelő termék-ellátottságáról. A nyári hónapokban sokkal több vásárlóra számít a Tesco, véleményük szerint a külföldi nyaralások helyett a válság hatására - főleg a skótok - nagy valószínűséggel otthon maradnak.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 17. 07:55