10 °C Budapest

Lehúzza a rolót a Reader's Digest?

2009. május 8. 14:02

Egyszerre járja meg a mennyet és a poklot a 87 éve töretlenül működő Reader's Digest. Hiába kapott ugyanis rangos elismerést a lap, a felvásárlásakor keletkezett kétmilliárd dolláros tartozást nehéz lesz ledolgozni. Ha nem lehetetlen.

Hiába vehette át múlt héten Peggy Northrop főszerkesztő a 2009-es National Magazine-díjat a kiváló minőségért, amit a lap képvisel, a tulajdonos vállalat hihetetlen nehézségekkel küzd a fennmaradásért. A 87 éves Reader's Digest, és még vagy 44 másik magazin és honlap kiadója, a Reader's Digest Association több, mint kétmilliárd dollár adósságot halmozott fel.

A társaság tulajdonosi köre két éve változott, amikor egy magán-befektetői csoport a Ripplewood Holdings vezetésével felvásárolta a céget. Azonban nem csak a lap kinézete változott a tulajdonoscserével, de sajnos a pénzügyi helyzete is. Ez idő alatt az adósságok 2,1 milliárd dollárra növekedtek, a tartozásainak minősítése az összegyűrt újságpapíréval egyenlő, a cég mérlege pedig katasztrofális adatokat mutat.

Az utóbbi hónapokban a milliárdos Tim Collins vezette Ripplewood már több forgatókönyvvel is előállt, amivel meg lehetne menteni a vállalatot. Felfogadták a Kirkland & Ellis ügyvédi irodát, valamint a Miller Buckfire pénzügyi tanácsadóit, hogy segítsenek kilábalni a bajból és adjanak ötleteket a Reader's Digest széleskörű pénzügyi és szerkezeti átalakítására. A cég nem tervezi a csődvédelembe vonulást, inkább igyekszik megegyezni a hitelezőkkel. Szóba került az új részvények kibocsátása is, melyből a lejáró tartozásokat lehetne kiegyenlíteni.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 23. péntek
Alfréd
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem