17 °C Budapest

Lehúzza a rolót a Reader's Digest?

2009. május 8. 14:02

Egyszerre járja meg a mennyet és a poklot a 87 éve töretlenül működő Reader's Digest. Hiába kapott ugyanis rangos elismerést a lap, a felvásárlásakor keletkezett kétmilliárd dolláros tartozást nehéz lesz ledolgozni. Ha nem lehetetlen.

Hiába vehette át múlt héten Peggy Northrop főszerkesztő a 2009-es National Magazine-díjat a kiváló minőségért, amit a lap képvisel, a tulajdonos vállalat hihetetlen nehézségekkel küzd a fennmaradásért. A 87 éves Reader's Digest, és még vagy 44 másik magazin és honlap kiadója, a Reader's Digest Association több, mint kétmilliárd dollár adósságot halmozott fel.

A társaság tulajdonosi köre két éve változott, amikor egy magán-befektetői csoport a Ripplewood Holdings vezetésével felvásárolta a céget. Azonban nem csak a lap kinézete változott a tulajdonoscserével, de sajnos a pénzügyi helyzete is. Ez idő alatt az adósságok 2,1 milliárd dollárra növekedtek, a tartozásainak minősítése az összegyűrt újságpapíréval egyenlő, a cég mérlege pedig katasztrofális adatokat mutat.

Az utóbbi hónapokban a milliárdos Tim Collins vezette Ripplewood már több forgatókönyvvel is előállt, amivel meg lehetne menteni a vállalatot. Felfogadták a Kirkland & Ellis ügyvédi irodát, valamint a Miller Buckfire pénzügyi tanácsadóit, hogy segítsenek kilábalni a bajból és adjanak ötleteket a Reader's Digest széleskörű pénzügyi és szerkezeti átalakítására. A cég nem tervezi a csődvédelembe vonulást, inkább igyekszik megegyezni a hitelezőkkel. Szóba került az új részvények kibocsátása is, melyből a lejáró tartozásokat lehetne kiegyenlíteni.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?