6 °C Budapest

Száznál is több utazási iroda dőlhet be

2009. április 23. 09:45

Idén száz fölött is lehet szakértők szerint azoknak az utazási irodáknak a száma, amelyek beadják a kulcsot a szezonban. Több kisebb utaztató már most is sorra mondja vissza a nyárra lekötött külföldi utakat, hogy a gyér kereslet miatt megússza a pénzügyi összeomlást.

Már a téli hónapokban érezhetően visszaesett a külföldi utazások száma, a lakosság fele várhatóan egyáltalán nem indul útnak a jövedelmek csökkenése miatt, a gyenge forintárfolyam csak tetézte a helyzetet.

A gyenge forint miatt a külföld utak legalább 10 százalékkal drágábbak, még akkor is, ha az utazási iroda nem emel tavalyi árain.

A Balatonnál ugyanakkor 7-8 százalékkal nőtt a foglalások száma -legalábbis a Balatontourist Zrt. foglalási adatai szerint.

Szakértők azt javasolják: ne az olcsóság, hanem az utazásközvetítő cég stabil háttere legyen a fő választási szempont, mivel a korábbiaknál nagyobb esély van az iroda bedőlésére. Becslések szerint a 1200 hivatalosan bejegyzett utazási iroda tíz százaléka is eltűnhet a hazai piacról.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?