24 °C Budapest

Száznál is több utazási iroda dőlhet be

2009. április 23. 09:45

Idén száz fölött is lehet szakértők szerint azoknak az utazási irodáknak a száma, amelyek beadják a kulcsot a szezonban. Több kisebb utaztató már most is sorra mondja vissza a nyárra lekötött külföldi utakat, hogy a gyér kereslet miatt megússza a pénzügyi összeomlást.

Már a téli hónapokban érezhetően visszaesett a külföldi utazások száma, a lakosság fele várhatóan egyáltalán nem indul útnak a jövedelmek csökkenése miatt, a gyenge forintárfolyam csak tetézte a helyzetet.

A gyenge forint miatt a külföld utak legalább 10 százalékkal drágábbak, még akkor is, ha az utazási iroda nem emel tavalyi árain.

A Balatonnál ugyanakkor 7-8 százalékkal nőtt a foglalások száma -legalábbis a Balatontourist Zrt. foglalási adatai szerint.

Szakértők azt javasolják: ne az olcsóság, hanem az utazásközvetítő cég stabil háttere legyen a fő választási szempont, mivel a korábbiaknál nagyobb esély van az iroda bedőlésére. Becslések szerint a 1200 hivatalosan bejegyzett utazási iroda tíz százaléka is eltűnhet a hazai piacról.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 13. szombat
Ida
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem