33 °C Budapest

Javaslatok Bajnainak: válságalapot a családoknak!

Pénzcentrum
2009. április 22. 08:45

Az MTA Gyermekszegénység Elleni Programirodája az uniós források átcsoportosításával gazdaságilag ésszerű, emberileg pedig nem megalázó közmunkaprogramok elindítását, illetve a bajba jutott családok számára válságalap létrehozását javasolja a Bajnai-kormánynak.

A javaslatokat elkészítő Ferge Zsuzsa és Darvas Ágnes szociológusok ugyan egyetértenek a megszorító intézkedések szükségességével, véleményük szerint azonban a sérülékeny társadalmi csoportokat annál inkább óvni kell a további szegényedéstől, különösen, hogy a szociális szektorban dolgozó szakemberek úgy becsülik, tízszer annyi lesz a kilakoltatás, mint tavaly.

Ebben a hónapban csak a budapesti kilencedik kerületben háromszáz kilakoltatásról tudunk - magyarázza Ferge Zsuzsa szociológus, miért tartják szükségesnek egy válságalap létrehozását.

Egy másik javaslatuk szerint az uniós forrásokat kellene átcsoportosítani, és gazdaságilag ésszerű közmunkaprogramokat beindítani belőlük. A jelenlegi Új Magyarország fejlesztési tervből ugyanis zömében csak árokásásra, temetőtisztításra jut pénz, annyi azonban már nem jön, hogy munkaeszközt, vagy egy esetleg létrehozandó projekthez szakembert is fizethessen az önkormányzat.

Ferge szerint a válságnak át kell strukturálnia a forráselosztást is, hogy a fent említett, szakértelmet nem igénylő munkákon kívül egyéb munkákra, eszközökre is jusson pénz.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem