0 °C Budapest

Hiánycikk a csirkefarhát: mi lesz a kisnyugdíjasokkal?

Pénzcentrum
2009. április 16. 08:45

A Baromfi Terméktanács szerint hiány alakulhat ki a hazai piacon egyes csirketermékekből, mert erőteljesen élénkült a baromfihús iránti belföldi kereslet.

Elsősorban az olcsóbb áruféleségekből, farhátból, szárnyból, nyakból és aprólékból lehetnek átmeneti ellátási gondok, mivel a feldolgozók raktárkészletei is kimerültek.

Az értékesítési lehetőségeket elsősorban a gyenge forint javítja, mert fékezi a jelentős konkurenciát támasztó importot, miközben az exporttermékek -főként a csirkemell- külpiaci pozícióját erősíti. Ráadásul az olcsóbb baromfitermékek egyre keresettebbek a hazai fogyasztóknál a sertés-és marhahúsokkal szemben.

A helyzet következtében a keltetőtojások ára soha nem látott magasságokba szökött: a korábbi 18-20 eurócentről 25-27 eurócentre emelkedett.

A kereslet élénkülésével a baromfiipari cégek húsvét előtt 4-6 százalékkal emelhették csirketermékeik eladási árait, ez kilónként 25-27 forintos növekedést jelentett. A z árak nyár elején 3-5 százalékkal ismét nőhetnek.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm