16 °C Budapest

iPodot vitt ajándékba a First Lady a királynőnek!

2009. április 2. 09:45

Egy gyönyörű barátság kezdete lehet Michelle Obama találkozása II. Erzsébet brit uralkodóval, aki ugyan csak férjét kísérte el egy protokoll-látogatásra a Buckhingham-palotába, mégis néhány órával később öleléssel búcsúzott a királyi fenségtől.

Az első találkozó Nagy-Britannia uralkodója és az amerikai elnök, valamint annak családja között teljesen formálisan indult. Az elnöki pár egy iPod-ot adott ajándékba a királynőnek, melyen többek közt annak 2007-es amerikai látogatásáról is voltak videofelvételek. A királyi pár saját dedikált fotóját nyújtotta át ezüst keretben.

Az este folyamán közös kép is készült a két párról, melyen nem lehetett nem észrevenni a magasságbeli különbséget Obamáék és a királynő, valamint férje között. Ezen olyan jól mulatott Erzsébet királyné és Michelle Obama, hogy a First Lady végül egy öleléssel búcsúzott a királynőtől, mely protokolláris szempontból legalábbis szokatlannak mondható.

Az estélyen részt vett ezen kívül többek közt Silvio Berlusconi, Nicolas Sarkozy, Angela Merkel, Hillary Clinton, Lula da Silva, és Manmohan Singh, utóbbiak Brazília, illetve India képviseletében.

A királyi családot Erzsébeten és férjén, Fülöp hercegen kívül elkísérte Károly herceg, felesége Kamilla, András herceg és lánya Beatrice is.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. szeptember 27. 18:05