"Fehér, kék szemű emberek okozták a gazdasági válságot"

2009. március 27. 10:00

A brazil elnök szerint a fehér emberek tehetőek felelőssé a gazdasági világválság kirobbanásáért. Luiz Inacio Lula da Silva ezt épp Gordon Brown brit miniszerelnöknek mondta.

A hírek szerint a kijelentés kissé feszélyezetté tette a két politikus tárgyalásának folytatását, aminek célja épp a válság hatásainak enyhítése volt. A brazil elnök sokszor tesz hasonlóan meggondolatlannak tűnő kijelentéseket, ez pedig gyakran okoz fejfájást a az ország diplomáciai vezetőinek.

Brazília is a válság eddigi nagy vesztesei közé tartozik. Az amerikai országban az emberek csalódottak és dühösek, mert úgy érzik, rajtuk kívülálló okok miatt vannak nehéz gazdasági helyzetben. Ráadásul a több milliós nyomornegyedek siralmas helyzetén is csak rontott az egész világon végigsöprő recesszió.

A Brown-nal való találkozás után da Silva elmondta: a G20-ak jövő heti tárgyalásán kezdeményezni fogja, hogy különítsenek el egy 100 milliárd dolláros keretet a nemzetközi kereskedelem fejlesztésére.

A brazil kormányzat szorgalmazza továbbá, hogy legyenek világszerte egységes szabályozások a pénzügyi szektorban dolgozók fizetésére és jutalmaira is.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm