3 °C Budapest

"Fehér, kék szemű emberek okozták a gazdasági válságot"

2009. március 27. 10:00

A brazil elnök szerint a fehér emberek tehetőek felelőssé a gazdasági világválság kirobbanásáért. Luiz Inacio Lula da Silva ezt épp Gordon Brown brit miniszerelnöknek mondta.

A hírek szerint a kijelentés kissé feszélyezetté tette a két politikus tárgyalásának folytatását, aminek célja épp a válság hatásainak enyhítése volt. A brazil elnök sokszor tesz hasonlóan meggondolatlannak tűnő kijelentéseket, ez pedig gyakran okoz fejfájást a az ország diplomáciai vezetőinek.

Brazília is a válság eddigi nagy vesztesei közé tartozik. Az amerikai országban az emberek csalódottak és dühösek, mert úgy érzik, rajtuk kívülálló okok miatt vannak nehéz gazdasági helyzetben. Ráadásul a több milliós nyomornegyedek siralmas helyzetén is csak rontott az egész világon végigsöprő recesszió.

A Brown-nal való találkozás után da Silva elmondta: a G20-ak jövő heti tárgyalásán kezdeményezni fogja, hogy különítsenek el egy 100 milliárd dolláros keretet a nemzetközi kereskedelem fejlesztésére.

A brazil kormányzat szorgalmazza továbbá, hogy legyenek világszerte egységes szabályozások a pénzügyi szektorban dolgozók fizetésére és jutalmaira is.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?