0 °C Budapest

Több teret az IMF-nek!

2009. március 10. 16:00

Az európai pénzügyminiszterek közleményben tudatták a világgal azon véleményüket, mely szerint a Nemzetközi Valutaalapot nagyobb szerephez kéne juttatni a nemzetközi gazdasági felügyelet terén. Ennek megsegítésére összekalapoznának az államoktól még egy kis pénzt, hogy a büdzsé a mostani duplájára, 500 milliárd dollárra nőjön.


A dokumentumot a hét végén Londonban megrendezésre kerülő G20-találkozón is átadják az ott megjelenteknek. Az irat nem részletezi, pontosan mely országokra is számít, mint hitelnyújtó, de Kína és Szaúd-Arábia lehetséges opciónak tűnnek, míg Japán már fel is ajánlott 100 milliárd dollárt a szervezetnek.

Az Unió megteszi a magáét, hogy támogassa a kezdeményezést és egyúttal szeretné elérni, hogy minél jobban koordinálják a nemzetközi pénzintézeteket. Ebben játszhatna kulcsszerepet az IMF. Kérdéses persze, hogy mennyire fog ez tetszeni az Egyesült Államoknak, aki ugyan a nagyobb pénzügyi segélyek pártján áll a világgazdaság beindításához, de a keményebb nemzetközi szabályzás már nincs ínyére.
Persze az Európai Unióban sem egységes az álláspont a szigorúbb szabályok tekintetében. Vaclav Klaus, az Unió soros elnöki tisztét betöltő Csehország államfője például nyíltan szkeptikus az ügyben: szerinte a recesszió legeslegnagyobb költsége a megnövekedett szabályozás lesz, mellyel "több is veszhet, mint az Unió kétévi GDP-je".

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 5. vasárnap
Ágota, Ingrid
5. hét
Február 5.
Nutella Nap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?